Barbecuesaus
Ik at vroeger nooit barbecuesaus, geen zelfgemaakte barbecuesaus en geen barbecuesaus uit een flesje. Maar laatst zag ik een recept waarbij ze mooie dikke en sappige kipfilets steeds insmeerden met barbecuesaus, terwijl deze op een grillplaat lagen te garen. Het water loopt nu al weer in mijn mond. Dat kipgerecht wordt waarschijnlijk dan ook het volgende recept op mijn website, maar nu eerst de saus!
Ingrediënten:
6 gedroogde vijgen
10 g gedroogde paddenstoelen
2 el chiazaad
200 ml balsamico azijn
250 g gezeefde tomatenpuree
150 ml water
2 el cocos amino
2 el mosterd
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl fijn zeezout
vers gemalen zwarte peper naar smaak
Bereiding barbecuesaus:
- Snijd de vijgen in dunne reepjes.
- Doe de gedroogde paddenstoelen en chiazaad in een elektrische koffiebonenmaler en maal fijn. Als je geen koffiebonenmaler hebt, kun je er één in mijn webshop aanschaffen.
- Doe alle ingrediënten in een steelpan en breng aan de kook. Laat een paar minuten koken, zodat de vijgen zacht worden en de smaken goed mengen.
- Laat de saus afkoelen zodat de ergste hitte eraf is en pureer hem tot een gladde saus. Dit kan met een staafmixer, maar het beste resultaat krijg je met een powerblender zoals deze van MontAna.
Dit recept:
- voldoet aan de regels van de Paleo-Lifestyle;
- is vrij van E-nummers;
- is vrij van graan- en zuivelproducten en daarom dus ook:
- glutenvrij, en
- lactosevrij.