Cakejes van zoete aardappelmeel
Zondag is bakdag! Ik vind het heerlijk om op zondag lekker de keuken in te duiken en een beetje te experimenteren. Een tijdje geleden was ik bij Holland & Barrett en kocht ik iets dat ik nog niet eerder gezien had; meel van zoete aardappels. Je blijkt er erg goed cakejes van te kunnen maken. Je moet het wel even zeven van tevoren en in kleine beetjes bij de natte ingrediënten voegen, want het klontert vrij snel.
Ik heb de cakejes nu naturel gelaten, maar probeer ze ook eens met vanille of met de rasp van één sinaasappel en een theelepel kaneel.
Ingrediënten voor 8 cakejes:
40 gram kokosolie
4 eieren
200 ml kokosmelk
1/2 theelepel fijn zeezout
100 gram meel van zoete aardappel
Bereiding cakejes van zoete aardappel:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Smelt de kokosolie (ik smelt de olie door deze in een vuurvast schaaltje in de oven te zetten die aan het opwarmen is).
- Mix met een garde de eieren, kokosmelk, kokosolie en zout in een mengkom.
- Zeef het zoete aardappelmeel en roer dit beetje bij beetje door het natte mengsel.
- Als je er heel zeker van wilt zijn dat er geen klontjes meer inzitten, gebruik dan een keukenmachine of staafmixer om alles te mengen.
- Vet een bakblik voor muffins in en doe het beslag er in.
- Bak de cakejes in 20 minuten gaar.
- Ontbijt jij wel met de juiste voedingsmiddelen?
- Ontbijt jij wel op het juiste tijdstip?
- Heb je voldoende inspiratie voor gevarieerde ontbijtrecepten?Als jouw antwoord niet op alle vragen een volmondig “JA” is, dan kun je het door mij geschreven boek De Ontbijtmythe kopen in mijn webshop.