paleo-lifestyle
paleo-lifestyle

Groenten

Hasselback aardappels

By |december 8th, 2018|Categories: Avondeten, Groenten, Vegan, Vegetarisch, Wereldgerechten|Tags: , , , , , , , , , , |

Grappig. Iedereen kent wel de beroemde Hasselback aardappels die zo mooi ingesneden zijn en daardoor in een waaier uiteen vallen, maar niemand kon mij vertellen waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Na een beetje zoeken op Google, schijnt het dat deze beroemde aardappel zijn oorspong heeft in Stockholm, Zweden. Volgens Wikipedia heeft de chef Leif Elisson in 1953 de aardappel bedacht in het restaurant Hasselbacken. Gewone aardappels zijn vanwege de alkaloïden erg slecht voor de gezondheid. Lees mijn blog maar eens de aardappel: een “silent killer”. Daarom maak ik het Hasselback recept met zoete aardappels. Ingrediënten (voor 2 personen): 2

Reacties uitgeschakeld voor Hasselback aardappels

Spaghettipompoen

By |oktober 26th, 2018|Categories: Avondeten, Groenten, Vegan, Vegetarisch|Tags: , , , , , , , , , |

Wat te doen met een spaghettipompoen? Ik kende deze pompoen al een tijdje omdat hij in buitenlandse recepten vaak gebruikt wordt. Alleen in Nederland was hij vrij moeilijk te krijgen. Maar het valt mij deze herfst op dat hij in bijna alle supermarkten ligt! Tijd dus om met jullie te delen wat je met deze leuke pompoen kunt doen :-) De naam verklapt het eigenlijk al: de spaghettipompoen dankt zijn naam aan zijn vruchtvlees dat als spaghetti uit elkaar valt als het gaar is. Zorg alleen dat je je pompoen goed op smaak brengt, want anders is hij vrij flauw.

Reacties uitgeschakeld voor Spaghettipompoen

Courgetterolletjes van de barbecue

By |augustus 5th, 2018|Categories: Avondeten, Barbecue, Groenten, Vegan, Vegetarisch|Tags: , , , , , , |

Sommige mensen vinden het lastig om te bedenken welke groenten er op de barbecue kunnen. En als je dan groenten op de barbecue doet, wil je graag wel iets origineels. Dat moet lukken met deze courgetterolletjes! Een tip voor variatie: smelt kokosolie en roer daardoor wat kruiden (bijvoorbeeld paprikapoeder en Italiaanse kruiden) en besmeer hiermee de rolletjes. Ingrediënten (voor 2 personen): 1 courgette zout en peper Bereiding courgetterolletjes: Week een paar houten prikkers in water. Snijd met een kaasschaaf de courgette in dunne plakken. Rol de plakken op en steek er een prikker door. Bestrooi ze met peper

Reacties uitgeschakeld voor Courgetterolletjes van de barbecue

Koriander limoen rijst

By |maart 5th, 2017|Categories: Avondeten, Groenten, Vegan, Vegetarisch|Tags: , |

Koriander limoen rijst is een vrij bekend gerecht. Dit recept heb ik uiteraard niet met echte rijst gemaakt maar met bloemkoolrijst zodat het helemaal voldoet aan de Paleo-Lifestyle. Het is een tijdje stil geweest op mijn website. Helaas moet ik jullie teleurstellen: het zal tussendoor nog wat vaker stil zijn. Ik ga verhuizen en voor die tijd moet er nog heel veel geklust worden. Het goede nieuws is dat ik een keuken heb uitgezocht naar mijn wens en dat ik straks dus helemaal los kan gaan op nieuwe recepten. Vandaag besloot ik wat eerder te stoppen met klussen en het

Reacties uitgeschakeld voor Koriander limoen rijst

Anti-nutriënten en roerbakschotel

By |augustus 14th, 2015|Categories: Avondeten, Groenten, Vis|Tags: , , , , |

Granen maken lichaamsbarrières stuk. Veel mensen zijn zodanig "geprogrammeerd" dat ze niet zonder rijst, noodles of bami kunnen als ze een roerbakgerecht maken. Maar als je je gerecht volstopt met veel groenten en een flinke moot vis heb je al die (van granen gemaakte) vulmiddelen niet nodig. Een vis zoals zalm bevat veel omega-3 vetzuren. Vetten zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel en bevatten ook nog eens veel waardevolle bouwstoffen voor je lichaam. Anti-nutriënten Granen daarentegen bevatten onder andere anti-nutriënten. Anti-nutriënten zijn stoffen die de opname van nutriënten (dus gezonde voedingsstoffen) belemmeren. Als je dit vanuit het oogpunt van de plant bekijkt

Reacties uitgeschakeld voor Anti-nutriënten en roerbakschotel

Gewokte garnalen met kerriesaus

By |juli 27th, 2015|Categories: Avondeten, Groenten, Vis|Tags: , , |

Je hoeft je roerbaksaus niet uit een potje te halen. Met een paar simpele ingrediënten maak je zelf je eigen gezonde roerbakschotel. Rijst of noodles zijn niet nodig, want door de flinke portie groente vult het gerecht voldoende.

Reacties uitgeschakeld voor Gewokte garnalen met kerriesaus

Asperges met gebakken zalm

By |mei 2nd, 2015|Categories: Avondeten, Groenten, Vis|Tags: , , |

Dit gerecht is zo verschrikkelijk lekker! Eigenlijk had ik het willen noemen: "Gegrilde groene asperges op een bedje van spinazie met een dressing van rode ui met honing, mosterd en kappertjes en perfect gegaarde zalm". Maar dat werd zo lang.. Ik ben over een paar dingen enthousiast: 1. De rode ui dressing. De dressing is lekker fris, makkelijk te maken en past overal bij; de spinazie, de asperges en de zalm. De dressing maakt het gerecht gewoon helemaal af. 2. De gebakken zalm. Ik heb de zalm in plakken van ongeveer 1,5 centimeter dikte gesneden. Hierna heb ik een gietijzeren

Reacties uitgeschakeld voor Asperges met gebakken zalm
Go to Top