Hollandse vlag cake
Geïnspireerd door de blauwe spirulina waar ik het vorige recept mee heb gemaakt (blauwe smoothie), wilde ik iets rood-wit-blauws maken voor Koningsdag. Ik heb deze cake die van kokos is gemaakt de “Hollandse vlag cake” genoemd. Ik hoop dat dit de laatste sombere Koningsdag is en dat corona volgend jaar voorbij is. Veel plezier morgen!
Ingrediënten (voor 12 plakken):
100 g ghee
6 eieren
400 ml kokosmelk
150 g kokosmeel
100 g geraspte kokos
130 g erythritol
2 tl blauwe spirulina
4 el bietensap
Bereiding Hollandse vlag cake:
- Smelt de ghee, maar laat hem niet te heet worden.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop de eieren met de ghee en kokosmelk goed luchtig.
- Voeg kokosmeel, geraspte kokos en erythritol toe. Meng goed.
- Verdeel het beslag in 3 gelijke delen.
- Voeg aan 1 deel de blauwe spirulina toe en meng goed.
- Voeg aan 1 deel het bietensap toe en meng goed.
- Bekleed een grote cakevorm met bakpapier of vet hem goed in.
- Doe als eerste de rode laag in de cakevorm en verdeel het beslag goed over de bodem. Druk het goed aan met de bolle kant van een lepel en strijk het mooi glad.
- Hierboven op verdeel je het witte beslag. Druk dit ook weer goed aan en strijk het glad.
- Sluit af met de blauwe laag.
- Dek de bovenkant van het beslag af met een bakpapiertje of zet er bord op dat in de oven kan.
- Bak de cake in 1 uur en 15 minuten gaar. De laatste 15 minuten laat je de cake onafgedekt bakken.
- Laat de cake volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt.
- De cake laat zich perfect invriezen, dus eet hem vooral niet in 1x op. 😉
Dit recept:
- voldoet aan de regels van de Paleo-Lifestyle;
- is geschikt voor mensen die willen afvallen;
- is geschikt voor mensen met diabetes;
- is geschikt voor vegetariërs;
- is vrij van E-nummers;
- is vrij van graan- en zuivelproducten en daarom dus ook glutenvrij, en lactosevrij.