Luie stoofperen uit de slowcooker

Je vraagt je vast af wat ik bedoel met luie stoofperen. Het is niet zo dat de peren lui zijn, het luie slaat namelijk op mij. Ik ben gek op stoofperen en wil minimaal eens per jaar zelfgemaakte stoofperen eten. Dus niet die knalroze chemisch ogende uit de supermarkt.
Er is alleen één probleem: ik heb er een gruwelijke hekel aan om drie kwartier in de keuken te staan om die keiharde jongens van hun schil te ontdoen. Of ben ik hierin de enige?
Daarnaast moeten ze vrij lang op het vuur staan in welke tijd je goed moet opletten. Op de bank in slaap sukkelen is geen optie omdat dat resulteert in een mislukking (geloof mij, ik heb het uitgeprobeerd en kan het je niet aanraden).
Maar de slowcooker biedt uitkomst! Ik schil de peren niet en doe ze na het wassen zo in de pan. Als de stoofperen gaar zijn kan je de schil eten of er alsnog afhalen. Het schillen gaat als ze gaar zijn veel makkelijker en sneller. Verder hoef ik er niet bij te blijven als ze garen en kan ik dus doen wat ik wil.
En het allerbelangrijkste: door de stoofperen lange tijd in de slowcooker te garen worden ze echt boterzacht.
Heerlijk om als dessert te eten of als afsluiter bij de lunch.
Ingrediënten:
1 tot 1,5 kilo stoofperen
150 ml rode wijn
50 ml water
2 kaneelstokjes
2 stuks steranijs
Bereiding stoofperen:
- Was de peren en doe ze in de slowcooker.
- Voeg wijn, water, kaneelstokjes en steranijs toe.
- Laat de stoofperen op de laagste stand ongeveer vijf uur garen.
- Laat de stoofperen helemaal afkoelen en bewaar ze tot gebruik in de koelkast in een afgesloten bakje in het vocht.