Het is nu zaterdagavond. Vorige week rond deze tijd zat ik nog in Barcelona aan de tapas! Met een beetje kunst en vliegwerk kon ik daar redelijk eten volgens de Paleo-Lifestyle. Naast tapas, heb ik ook een heerlijke visschotel met grote salade gegeten. En voor het ontbijt gingen mijn vriendin en ik iedere ochtend naar de markt om vers fruit te halen. Daar kochten we wat noten bij en verse kokos, waarna we een parkje zochten om in alle rust lekker te eten.
Paleo paella
Wat ik daar niet heb geprobeerd is de paella. En misschien geloof je het niet, maar ik ben nog nooit eerder in Spanje geweest. Ik heb ook nog nooit paella gegeten. Aan de ene kant wilde ik het graag proberen, omdat het er verrukkelijk uitzag en geweldig rook. Maar aan de andere kant had ik niet zoveel zin in die enorme hoeveelheid rijst die ermee gepaard gaat. Daarom heb ik vandaag een Paleo variant paella gemaakt. Het was heerlijk!
Ingrediënten (voor 2 personen):
1 flinke kippenpoot
1 ui
3 tenen knoflook
1 rode paprika
1 groene paprika
4 tomaten
4 el milde olijfolie
100 ml gezeefde tomatenpuree
1/4 tl saffraan
2 tl paprikapoeder
1,5 tl fijn zeezout
vers gemalen peper naar smaak
150 g gekookte mosselen
10 gepelde grote garnalen
1/2 bloemkool
1 citroen
bosje peterselie
Bereiding paella:
- Doe de kippenpoot met 400 ml water in een pan en laat de kippenpoot 30 minuten garen met het deksel op de pan. Let goed op dat er niet te veel water verdampt.
- Haal de kip uit de bouillon en leg op een bord.
- Giet de bouillon in een kom.
- Snijd de ui en knoflook zeer fijn.
- Snijd de paprika’s en tomaten in blokjes.
- Doe olijfolie samen met knoflook, ui, paprika’s en tomaten in een pan.
- Voeg tomatenpuree, saffraan, paprikapoeder, zout en peper naar smaak toe en laat 8-10 minuten zachtjes garen. Zet de pan daarna van het vuur.
- Haal het vlees van de kippenpoot en voeg bij de groenten.
- Voeg de mosselen en garnalen toe.
- Voeg 200 ml van de kippenbouillon toe.
- Maak roosjes van de bloemkool en doe deze in een keukenmachine. Pulseer tot de bloemkool het formaat van rijstkorrels heeft en doe in de pan.
- Laat het geheel nog 5 minuten goed pruttelen.
- Serveer met partjes citroen en peterselie.