Knoflooksaus van zwarte knoflook
Halleluja! Dit is echt de lekkerste knoflooksaus die je OOIT hebt geproefd! Sorry voor mijn enthousiasme, maar dit moest ik even aan je kwijt. Het smaakt veel lekkerder dan gewone knoflooksaus, omdat het minder scherp is en veel smaakvoller. En het grootste voordeel: je wordt de volgende ochtend niet wakker met de vraag of je een dood vogeltje in je mond hebt... Zwarte knoflook Ik heb deze knoflooksaus niet met gewone knoflook gemaakt, maar met zwarte knoflook. Zwarte knoflook is gewone witte knoflook, maar dan gefermenteerd. En die fermentatie maakt het niet alleen lekkerder, maar ook nog eens gezonder. Zwarte
Gepofte knoflooksaus
Ik heb vandaag niet heel veel tijd om in de keuken te staan, dus maak ik even snel een receptje tussendoor. Ik ben gek op knoflooksaus, maar iets minder gek op het "dooie vogeltje" dat je de volgende ochtend in je mond aantreft. ;-) Als je knoflook poft, verdwijnt de scherpe smaak en hou je een heerlijke subtiele en zachte knoflooksmaak over. Ik pof de knoflook in de oven, maar zet daar nooit speciaal de oven voor aan. Gisteren heb ik groenten geroosterd in de oven en daar een hele bol knoflook tussen gelegd. Ik vind het namelijk zonde om
Pesto
Ik ben een keukenprinses. En dat is geen compliment. Want een prinses is lui en laat het zware werk aan anderen over. En dat is precies wat ik doe met het maken van pesto. Ik gooi alle ingrediënten in een keukenmachine en draaien maar. En klaar is de pesto. Een kind kan de was doen.. Ben jij wel die "diehard" die de pesto met de hand maakt? Lees dan hier het geheim van een echte kok. Want de truc van een goede pesto zit hem niet in het gebruik van een keukenmachine. Nee, voor de authentieke pesto moet je met
Kip in pepersaus
Ik zag laatst in een restaurant iemand biefstuk met pepersaus eten. Toen bedacht ik mij dat ik nog nooit pepersaus heb gemaakt. Het moet toch niet zo moeilijk zijn om daar een paleo-versie van te bedenken? Mijn hersenen gaan dan direct aan het werk en ik probeer ter plekke te bedenken hoe ik die pepersaus ga maken. Tijdens dit denkproces zit ik de wildvreemde man met biefstuk en pepersaus wezenloos aan te staren wat tot een zeer curieuze situatie leidt (waar ik het verder maar niet over zal hebben). Van de saus hou je trouwens ruim over. Het restant heb
Paleo Satésaus
Ik eet al sinds 2012 volgens de Paleo-Lifestyle. In het begin miste ik wel eens bepaalde voedingsmiddelen, maar op den duur werd dat steeds minder. Behalve satésaus! Dat is iets dat ik erg lekker vind en dus ook echt heel erg mis. Ik kan nu zeggen: heel erg miste, want ik heb een vervanger gevonden. :-) Satésaus behoort niet tot de Paleo-Lifestyle omdat het gemaakt is van pinda's. Pinda's zijn peulvruchten en peulvruchten bevatten weer antinutriënten. Nu is dat makkelijk op te lossen door andere noten te gebruiken, maar dan ben je er nog niet. Verder gaat er in satésaus
Avocado-kerriesaus
Dat avocado gezond voor ons is weten de meeste mensen inmiddels wel. Voor mij blijkt dat uit hoe vaak ik de volgende vraag krijg: “wat kan ik nog meer met een avocado doen behalve hem in een salade verwerken?”. Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos, maar erg favoriet bij mij is om hem in een saus te verwerken. Je krijgt daardoor een lekkere romige en gezonde saus. Vooral lekker bij vis (gebakken of gestoomd), maar ook bij groenten zoals broccoli of worteltjes. Ingrediënten (voor 2 personen): 1 avocado 40 ml kokosmelk 1 theelepel kerrie ¼ tot ½ theelepel fijn zeezout
Tomaten- wortelketchup
Tomatenketchup is een redelijk populaire saus in de Nederlandse keuken. Ik moet zeggen dat ik het zelf ook erg lekker vind en periodes heb dat ik het liefst overel ketchup op smeer. Maar dan wel mijn eigen ketchup! Even een overzichtje van de toevoegingen die je kan tegenkomen op de ingrediëntenlijst van de gemiddelde tomatenketchup: veel suiker (ook wel verstopt onder de namen: glucose of fructose). kunstmatige zoetstoffen; gemodificeerd zetmeel (dit is zetmeel waar aan gerommeld is zodat het de eigenschappen krijgt die de fabrikant voor zijn product nodig heeft. Het modificeren van zetmeel gebeurt vaak met chemische processen); conserveermiddelen;
Piccalilly 2.0 (de gezonde paleo variant)
Ik ben gek op sausjes over bijvoorbeeld vlees, vis of groenten, maar gebruik het nooit omdat de kant en klare sauzen uit de winkel vol zitten met suikers, E nummers, te veel zout en andere stoffen die ik liever niet binnen wil krijgen. Deze piccalilly bestaat voornamelijk uit heel veel groenten op smaak gemaakt met lekkere kruiden en specerijen. Ik maak een grote hoeveelheid in één keer klaar zodat ik maandenlang zonder schuldgevoel kan genieten van een lekker kruidig sausje bij mijn avondeten. Een ongeopende pot blijft namelijk minimaal een half jaar tot soms wel een jaar goed. Probeer de