Vandaag was ik met iemand in gesprek en het was vlak na lunchtijd. Ik kwam binnen en hij zei: je bent mooi op tijd, ik heb net mijn boterhammen op!
Tegen het einde van het gesprek (wat 1,5 uur duurde) begon zijn maag zo hard en lang te knorren dat hierover de meest grappige opmerkingen werden gemaakt.

Is dit voor jou herkenbaar? Je hebt net brood, crackers of andere tarweproducten op voor de lunch en korte tijd later heb je eigenlijk al weer honger. Grote kans dat je de verleiding om te gaan snacken, snoepen of snaaien niet kan weerstaan.
Veel beter is het om een gezonde en goed vullende lunch te eten waarmee je het zonder tussendoortjes uithoudt tot het avondeten. Deze lunchwrap is daarom ideaal.
Als je moet werken maak je hem de avond ervoor klaar en neem je hem mee in een lunchtrommeltje. Eventueel nog even opwarmen en je hebt een heerlijke gezonde en goed vullende lunch.

Ingrediënten (voor 1 wrap):
2 eieren
1 blikje tonijn op water (in ieder geval niet met zonnebloemolie)
1 grote winterwortel
1/4 ui
1/4 appel
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
olijfolie
fijn zeezout en vers gemalen peper

Bereiding:
1. Kluts de eieren met zout en peper naar smaak.
2. Verwarm een koekenpan, voeg 2 eetlepels olijfolie toe en doe direct de eieren erbij. Laat het eimengsel goed door de pan lopen tot een mooie ronde omelet ontstaat. Bak het ei op laag vuur gaar.
3. Rasp de wortel.
4. Snijd de ui en de appel in kleine stukjes.
5. Voeg in een schaal de uitgelekte tonijn, ui, appel en een eetlepel olijfolie samen en maak op smaak met peper en zout en de Italiaanse kruiden.
6. Leg in het midden van de omelet de tonijn met daarbovenop een flinke hoeveelheid geraspte wortel.
7. Rol de omelet op en snijd door de helft.
8. Serveer met rauwkost zoals plakjes komkommer, stukjes paprika of (cherry)tomaten.

Met de vulling kan je natuurlijk eindeloos variëren. Vervang de tonijn door zalm, de ui door sjalotjes, voeg zure augurkjes toe of kappertjes of vervang de wortel door reepjes paprika.

Print Friendly, PDF & Email
By Published On: oktober 27th, 2013Categories: Lunch, Vis0 Comments on Lunchwrap tonijnTags: ,

Share This Story, Choose Your Platform!

Print Friendly, PDF & Email