Aspergesoep uit de powerblender
Wil jij indruk maken op je vrienden met een aspergesoep die zo lekker is dat ze denken dat hij bij de traiteur vandaan komt? Dat kan met dit recept en de MONTANA Mark 1 hoge snelheidsblender. En je houdt ook nog tijd over om gezellig te kletsen want dit is serieus het makkelijkste recept dat je ooit bent tegengekomen. Voor een powerblender maakt de MONTANA trouwens verrekte weinig lawaai. Ik had hiervoor een ander merk powerblender en die maakte zoveel herrie dat ik het hele “soepprogramma” met niemand een zinnig woord kon wisselen.
Natuurlijk kook ik bijna altijd met verse producten, maar mijn noodvoorraad is standaard één pot asperges en één pot goede kwaliteit bouillon (zonder toegevoegde rotzooi). Er komen bij mij redelijk vaak mensen op bezoek en soms blijven ze spontaan mee eten. Super gezellig en dan heb ik met dit recept altijd iets achter de hand. Als jij dat ook wilt kun je bij mij de powerblender kopen.
Ingrediënten (voor 2 tot 4 personen):
1 pot asperges
1 pot kippenbouillon
½ tot 1 tl fijn zeezout
vers gemalen zwarte peper naar smaak
olijfolie
verse kruiden
Bereiding Aspergesoep uit de powerblender:
- Doe de asperges met vocht en al samen met de kippenbouillon in de blender.
- Vul aan met water tot 1 liter (op de blenderkan staan maatstreepjes).
- Kies het programma bisque en druk op “on”.
- Als de blender klaar is maak je de soep op smaak met zout en peper. Begin met een halve theelepel zout, proef en voeg daarna pas meer toe als het nodig is.
- Vul glazen of soepkommen met de aspergesoep en giet er een klein beetje olijfolie op.
- Garneer met verse kruiden.
Dit recept is:
- geheel “Paleo proof”;
- geschikt voor mensen die willen afvallen;
- te gebruiken voor mensen met diabetes;
- vrij van graan- en zuivelproducten en daarom dus ook glutenvrij, en lactosevrij.