paleo-lifestyle
paleo-lifestyle

Dessert

Kokosijs met banaan

By |augustus 4th, 2022|Categories: Dessert, Vegan, Vegetarisch|Tags: , |

Kokosijs met banaan Wist je dat je zelf makkelijk en snel gezond ijs kunt maken? Zoals dit recept kokosijs met banaan. Snijd verschillende verse ingrediënten in kleine stukjes en vries ze in. Haal ze uit de vriezer als je ijs wilt gaan maken. Doe de ingrediënten met water of een andere vloeistof zoals amandelmelk of kokosmelk in de blender en mix tot ijs. Je krijgt een heerlijk sorbetachtig ijs dat direct eetbaar is. Ik heb plakjes banaan in de vriezer, aardbeien, blauwe bessen, blokjes watermeloen en zelfs avocado. Maak kokosijs met banaan alleen met een powerblender Maak dit recept niet

Reacties uitgeschakeld voor Kokosijs met banaan

Kokos bonbons

By |juni 21st, 2022|Categories: Dessert, Feestdagen, Snack, Vegan, Vegetarisch|Tags: , , , |

Het is grappig (althans dat vind ik) dat bijna ieder recept dat ik bedenk wel een verhaal heeft. Vorig jaar wees een vriendin mij erop dat Lindt chocolade een bonbon verkocht met pure chocolade gevuld met alleen maar kokos. Hij had de vorm van een soort boomstammetje en was niet normaal lekker. Ik had één zakje gekocht dat ik schaamteloos in één week tijd heb opgegeten. Een tijdje geleden kwamen we weer in de winkel van Lindt en ze bleken uit het assortiment gehaald te zijn. Mijn vriendin en ik stonden redelijk teleurgesteld weer buiten. Je begrijpt het al. Ik

Reacties uitgeschakeld voor Kokos bonbons

Citroen custard taart

By |april 9th, 2022|Categories: Dessert, Eieren, Feestdagen, Snack, Vegetarisch|Tags: , , , |

Deze taart heb ik voor Pasen bedacht, maar ik denk dat ik hem wel vaker ga maken als Pasen voorbij is. Kijk ook eens bij mijn andere paasrecepten: wat dacht je van paashaasvoetjes bij de brunch, aspergesoep als voorafje, luxe zalm bombe als hoofdgerecht en paaspudding als dessert? Of je gaat met de kids zelf paaseieren kleuren op een natuurlijke manier.

Reacties uitgeschakeld voor Citroen custard taart

Kokos vanille milkshake

By |maart 13th, 2022|Categories: Dessert, Vegan, Vegetarisch|Tags: , , |

Deze kokos vanille milkshake is zo bizar lekker en simpel dat je bijna niet kunt geloven dat hij gezond is. Het is bijna half maart maar nu al dagen lang zo heerlijk zonnig buiten met 15 graden dat ik zin had in een zomers receptje. Wat een contrast met precies een jaar geleden toen ik in een hagel- en sneeuwbui terecht kwam. Toen bedacht ik een recept voor een lekkere verwarmende soep. Voor de milkshake heb je wel een blender nodig die ijsklontjes kan crushen. Ik gebruik de MontAna Mark 1. Dit is een high speed blender met veel power.

Reacties uitgeschakeld voor Kokos vanille milkshake

Brownies van kastanjes en chocolade

By |december 12th, 2021|Categories: Dessert, Feestdagen, Snack, Vegetarisch|Tags: , , |

Aangezien het vandaag de hele dag regende, begon ik de dag met het opruimen en schoonmaken van de keukenkastjes. In een lade trof ik een blikje kastanjepuree aan die ik een paar weken eerder bij de Albert Heijn had gekocht. Ik kan je helaas geen link geven, omdat ik geen webwinkel kan vinden die deze blikjes verkoopt. Het valt mij op dat de Albert Heijn bij mij in de buurt ze alleen verkoopt als de herfst begint. Ergens aan het begin van het nieuwe jaar verdwijnen ze vervolgens weer uit het assortiment. Als je geen blikjes kastanjepuree kunt vinden, kun

Reacties uitgeschakeld voor Brownies van kastanjes en chocolade

Marshmallow puddinkjes

By |juli 30th, 2021|Categories: Dessert, Feestdagen, Snack|Tags: , , , |

Een paar dagen geleden was ik weer eens op zoek naar een gerecht om gelatine in te verwerken. Zo is dit gekke recept ontstaan: het zijn geen echte puddinkjes en het zijn geen echte marshmallows. Vandaar maar deze gecombineerde naam, marshmallows puddinkjes. :-) Als je nog eens wilt nalezen waarom ik graag gelatine gebruik en waarom het zo gezond is, ga dan naar dit recept: Cappuccino puddinkjes. Je kunt overigens eindeloos variëren met dit recept. Voeg eens gepureerd (diepvries) fruit toe, cacaopoeder, kokosrasp, vervang wat water door kokosmelk, voeg gehakte nootjes toe of knalblauw spirulinapoeder.

Reacties uitgeschakeld voor Marshmallow puddinkjes

Paleo Raffaello (kokos-amandel bonbons)

By |januari 23rd, 2021|Categories: Dessert, Feestdagen, Snack, Vegan, Vegetarisch|Tags: , , , , , |

Deze zelfgemaakte Raffaello's zijn nog beter dan het origineel. Ze smelten in je mond en hebben een heerlijk intense kokossmaak. Ik kan er geen genoeg van krijgen en moet mijzelf beschermen door de rest in de vriezer te leggen, want ik blijf maar dooreten. Je kent het origineel vast wel. Ze zijn van Ferrero in zo'n witte verpakking met rode letters. Ze liggen al in de winkel zo lang ik mij kan herinneren. De echte Raffaello heeft een wafeltje dat ik in mijn variant heb weggelaten. En eigenlijk maakt dat hem extra lekker.

Reacties uitgeschakeld voor Paleo Raffaello (kokos-amandel bonbons)

Amandelspijs

By |december 20th, 2020|Categories: Dessert, Feestdagen, Snack, Vegetarisch|Tags: , |

Amandelspijs is zo verschrikkelijk lekker!! Nu ik sinds kort erythritol heb ontdekt kan ik amandelspijs ook zelf maken in een gezondere variant. Onderstaand recept is één van de vele mogelijkheden om het te maken. In een origineel recept voor amandelspijs hoor je geen amandelextract toe te voegen. Persoonlijk vind ik amandelspijs veel lekkerder als hij die intense amandelsmaak heeft, dus voeg ik het gewoon toe. In dit recept gaat een rauw ei. Dat is geen probleem als je het spijs vervolgens gaat gebruiken in een gerecht dat in de oven gaat. Maar als je het spijs niet gaat verwarmen loop

Go to Top