Coq au vin
Coq au vin met de Franse slag Hoe coq au vin met de Franse slag is geboren. Mijn sterrenbeeld is Maagd. Die staan onder andere bekend als pietje precies, kritisch, nauwkeurig en hardwerkend. Ik herken mij daar volledig in. Maar van al dat harde werken word ik moe en wil ik aan het einde van de werkdag in de keuken snel klaar zijn met een makkelijk recept. Dus eigenlijk wil ik mij er met de Franse slag vanaf maken. Op die dagen is mijn slowcooker mijn beste vriend. De slowcooker Als je nog niet weet wat een slowcooker is, mis
Ceviche van zalm
Ceviche is voor mij het ultieme zomerse visgerecht. Het is gezond en lekker fris en licht. Ceviche wordt steeds bekender, maar voorheen was het voornamelijk populair in de Spaanstalige landen van Latijns-Amerika. Waarschijnlijk is het ooit ontstaan in Peru. Volgens mij is het originele recept ceviche met witvis (bijvoorbeeld kabeljauw), maar ik maak mijn eigen variant met zalm. De vis "gaart" doordat hij een paar uur ligt te marineren in citroen- of limoensap. Ik heb gaar tussen haakjes geschreven, omdat er geen warmte aan te pas komt. En toch zie je de zalm van structuur veranderen. Het is net een
Paleo tzatziki
Vandaag was ik een beetje verbaasd toen ik tot de ontdekking kwam dat ik nog geen enkel Grieks recept op mijn website heb staan. Ik heb alle wereldgerechten doorgenomen, maar niets gevonden. En dat terwijl ik zo gek ben op Griekenland, de altijd vriendelijke mensen daar en het Griekse eten. Daar moet dus verandering in komen. Als eerste maak ik de zeer bekende tzatziki in een paleo variant. Ik denk dat moussaka of souvlaki het volgende gerecht wordt. Heb jij een favoriet Grieks recept waarvan je een paleo variant zou willen hebben? Laat het mij in de reacties onder het
Hollandse vlag cake
Geïnspireerd door de blauwe spirulina waar ik het vorige recept mee heb gemaakt (blauwe smoothie), wilde ik iets rood-wit-blauws maken voor Koningsdag. Ik heb deze cake die van kokos is gemaakt de "Hollandse vlag cake" genoemd. Ik hoop dat dit de laatste sombere Koningsdag is en dat corona volgend jaar voorbij is. Veel plezier morgen!
Zoete aardappel tortillas
Dit zijn echt de lekkerste tortillas die ik ooit heb gegeten! Ze zijn gemaakt van cassavemeel en dus graanvrij, glutenvrij, vrij van lectines en daarom niet schadelijk voor de darmen. Cassavemeel koop ik bij Pit & Pit, maar er zijn nog een aantal andere online winkels waar je het kunt kopen. Cassavemeel bevat zelfs veel vezels in de vorm van resistent zetmeel waar je bacteriën in de dikke darm erg gek op zijn. Het voordeel van deze tortillas is dat ze lekker flexibel blijven en je ze zonder te breken dubbel kunt vouwen. Vul ze met een lekkere gekruide en gebakken
Paleo nasi goreng
Krijg jij ook zo'n opgeblazen gevoel als je rijst eet? Ik in ieder geval wel en daarom heb ik dit recept voor paleo nasi goreng bedacht. Ik kan er geen genoeg van krijgen omdat deze paleo nasi heerlijk gekruid is, vol met gezonde groenten zit, maar niet die onnodige koolhydraten bevat. Aan de ene kant is nasi zo bekend dat iedereen weet wat je bedoelt, namelijk een gekruid rijstgerecht. Aan de andere kant moest ik zwaar nadenken wat nasi dan precies betekent en waar eigenlijk de oorsprong ligt. Met schaamrood op mijn kaken dan toch maar even Wikipedia raadplegen... De
Japanse ramen
Japanse Ramen wordt steeds populairder en het stond al een tijdje op mijn lijstje om een paleo proof variant te maken. Mocht je er nog niet van gehoord hebben dan zal ik kort uitleggen wat het is. Ramen is eigenlijk een simpele Japanse noedelsoep die bestaat uit een bouillon die op smaak is gebracht met sojasaus. Hij wordt gevuld met groenten en vlees, vis, kip of ei en natuurlijk noedels. Daarna kun je er nog een topping overheen strooien van gedroogd zeewier, bosuitjes en sesamzaadjes. Je kunt dus zelf heel veel varianten bedenken door bijvoorbeeld: andere bouillon te gebruiken, zoals
Jackfruit curry
Een tijdje geleden ben ik naar Bali (Indonesië) op vakantie geweest, wat helemaal het einde was! De natuur, de aardige mensen, het lekkere eten; echt alles was top. Sinds ik weer terug ben heb ik een aantal keren verschillende Indonesische gerechten gekookt, maar dit recept is de grote favoriet en wilde ik daarom met je delen. Het hoofdingrediënt is jackfruit en misschien dat ik er ooit weleens van had gehoord, ik leerde het pas echt kennen toen ik in Bali was waar het vers aan de bomen groeit. Het groeide zelfs op het resort waar wij verbleven. Toen ik vol