Pulled jackfruit
Jackfruit Maak eens pulled jackfruit. Jackfruit wordt gezien als de vleesvervanger bij uitstek. Dat komt doordat hij, als hij gekookt is, als draadjesvlees uiteen te trekken is. Hij heeft ook een lekkere “bite” waardoor het echt een beetje op vlees lijkt. Ik vind jackfruit een veel betere vleesvervanger dan alle producten uit de supermarkt die vol zitten met tarweproducten, soja (of andere peulvruchten), uiteenlopende conserveringsmiddelen en zelfs suikers. Nu het begin januari is en alle feestdagen achter de rug zijn, kunnen we allemaal best een keer een vleesvervanger op het menu zetten. Beter voor het milieu maar ook beter voor
Zelf tamme kastanjes poffen
Kastanjes zijn in Nederland niet zo populair. Afgelopen weekend ben ik naar Zwitserland geweest om daar een vriend te bezoeken die ik al 22 jaar ken. In Zwitserland staat (in grote steden) op iedere hoek van de straat een klein schattig kraampje dat vers gepofte kastanjes verkoopt. Als je kastanjes koopt krijg je ze in een bruin papieren zakje mee. Je pelt de bruine harde schil eraf en eet de nog warme kastanje op. Ik vind het heerlijk!! Na thuiskomst uit Zwitserland vond ik in de Lidl zakjes tamme kastanjes van 500 g. Ik heb er twee meegenomen om thuis
Bloemkooldip met geroosterde knoflook
Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid knoflooktenen in deze bloemkooldip, want door het poffen wordt de knoflook heerlijk zacht en minder scherp van smaak. Na het poffen blijft er een heerlijke subtiele knoflooksmaak over waarvan je de volgende dag niet wakker wordt alsof je een dood vogeltje in je mond hebt. Ik pof de knoflook in de airfryer, omdat dit minder tijd kost en ik het zonde vind om voor een paar tenen knoflook de hele oven aan te zetten. Als je geen airfryer hebt, kun je er één in mijn webshop aanschaffen. Ingrediënten (voor 2 personen): Voor
Bloemkoolnuggets uit de airfryer
Ik maak de titels van mijn recepten altijd veel te lang, want eigenlijk heten deze lekkere jongens: bloemkoolnuggets uit de airfryer met vegetarische kaassaus (maar dat past niet in de header). Het is natuurlijk geen echte kaassaus, maar het heeft wel die kleur en die heerlijke hartige smaak. Ik gebruik voor de saus asperges uit een potje en hoor je nu waarschijnlijk al denken; ik gebruik alleen maar verse producten! Ja, ik liever ook, maar voor een sausje vind ik het zonde om dure verse asperges te gebruiken, terwijl die uit een potje net zo gezond zijn. Asperges zijn trouwens
Paleo mozzarella
Ben jij ook zo gek op de Italiaanse keuken? Ik wel en al eerder maakte ik paleo versies van pasta puttanesca, panzanella, tagliatelle, Italiaanse kalkoen, panna cotta, spaghetti met roomsaus en lasagna. Bij veel van deze gerechten zou gesmolten kaas erg lekker zijn, maar je mist het niet als je het weg laat. En dat is natuurlijk anders bij pizza, caprese of melanzana, want daar hoort gewoon echt (gesmolten) kaas op. Daarom ben ik ook zo blij met dit recept voor paleo mozzarella, want het is bijna niet van echte mozzarella te onderscheiden. Het "gedraagt" zich als gesmolten kaas en
Spicy bakbanaan uit de airfryer
Gebruik jij wel eens een airfryer? Ik vind het een superapparaat, want sinds ik hem heb gebruik ik mijn gewone oven een stuk minder. Die moet namelijk eerst opwarmen en vaak vind ik het zonde om hem aan te zetten als ik daar maar twee zoete aardappels in pof of twee paprika's in rooster. Een airfryer is bijna direct op temperatuur en heeft vaak ook nog eens een kortere bereidingstijd nodig dan de oven. Voor mij heeft een airfryer niets te maken met een frituur en ik zie hem echt als mini oven. Ik zou je wel willen adviseren om
Luchtige appeltaart
Dit is echt de meest simpele appeltaart die je je maar kunt bedenken. Hij is snel klaar te maken en kan niet mislukken. Mooie bijkomstigheid is dat hij ook nog eens gezond is en voor bijna iedereen geschikt die intoleranties heeft. Doordat hij geen granen bevat is hij glutenvrij en ik heb ook geen zuivelproducten gebruikt, zodat hij ook lactosevrij is. De banaan en de appels maken hem zoet genoeg, dus ook honing of andere zoetmiddelen zijn niet nodig. Het enige probleem dat ik ondervond: hij is te lekker en ik at in één keer twee grote stukken achter elkaar
Luxe zalm bombe
Pasen associeer ik met luxe; mooie visschotels met veel soorten vis en zeevruchten. Maar ook heerlijke noten, zoals macademia's, pecannoten, en paranoten. En natuurlijk eieren in alle soorten en maten: gekookt, gepocheerd of een romig roerei. Eigenlijk alleen maar gezonde voedingsmiddelen die allemaal tot de Paleo-Lifestyle behoren. Misschien een klein beetje extra pure chocolade als toetje dan. Helaas zag ik dit weekend in de supermarkt voornamelijk heel veel suikertroep liggen: paaskoekjes en snoepjes, paaskransen, paascake, paasschuim, eitjes van chocolade en andere chocoladefiguren die waarschijnlijk alleen maar aan de cacao geroken hebben en voornamelijk uit suiker bestaan. Jammer. Maar voor iedereen