paleo-lifestyle
paleo-lifestyle

Ontbijt

Paleo appelmuffins

By |april 25th, 2024|Categories: Brood en crackers, Lunch, Ontbijt|Tags: , , , , |

Wandelen en iets te eten meenemen Vorige week liep ik door de Amsterdamse Waterleidingduinen en kwam ik prachtige vossen tegen met jongen. Hieronder zie je één van de foto's die ik maakte. Als ik daar ga wandelen ben ik zo maar meer dan een halve dag lekker buiten. Ik moet dus wel wat te eten meenemen. Ik vind bananen erg lekker en makkelijk om mee te nemen, maar die dingen komen op de één of andere manier altijd onderin mijn rugzak terecht onder iets zwaars. Als ik ze weer naar boven vis zijn ze altijd bruin en beurs. De ochtend

Reacties uitgeschakeld voor Paleo appelmuffins

Pannenkoekjes

By |november 6th, 2022|Categories: Ontbijt, Vegetarisch|Tags: , , , , |

Paleo-Lifestyle pannenkoekjes Pannenkoekjes zijn bij iedereen favoriet toch? Je kunt pannenkoekjes ook zonder meel maken. Deze hebben maar drie ingrediënten: eieren, kokosyoghurt en psylliumvezels. Ik bestrooi ze met een beetje poedersuiker die ik heb gemaakt van erythritol. Wat vers fruit erbij en je hebt een ontbijt of lunch met gezonde eiwitten, vetten, vezels en vitaminen. Intermittent fasting en pannenkoekjes Stel je ontbijt eens uit. Wist je dat intermittent fasting een hele gezonde manier is om af te vallen en gezonder te worden? Intermittent fasting is het eten gedurende een bepaald tijdslot. Eet bijvoorbeeld alleen tussen 12 uur in de middag

Reacties uitgeschakeld voor Pannenkoekjes

Plantaardige yoghurt

By |februari 25th, 2022|Categories: Ontbijt, Vegan, Vegetarisch|Tags: , , |

Zelf plantaardige yoghurt maken is makkelijker dan je denkt. Je hebt alleen een yoghurtmaker nodig, maar die is niet heel prijzig. Een paar dagen geleden vertelde ik over probiotica (zie dit artikel) en waarom het zo belangrijk is om goed voor je darmflora te zorgen. Het (overmatig) gebruik van reguliere zuivelproducten is niet goed voor je darmen en je darmflora. Wel heel gezond is het regelmatig eten van gefermenteerde producten. Voorbeelden van gefermenteerde voedingsmiddelen zijn zuurkool, kimchi, kombucha, kefir, augurken, tempeh, olijven, kaas, natto, chutney, sommige fijne vleeswaren, zuurdesem, (producten van) rauwe melk, pure chocolade, vanille, miso, bier, wijn, koffie

Reacties uitgeschakeld voor Plantaardige yoghurt

Rozemarijnbrood

By |november 7th, 2021|Categories: Avondeten, Barbecue, Brood en crackers, Lunch, Ontbijt|Tags: |

Wil je een echt gezond brood? Probeer dan mijn rozemarijnbrood van cassavemeel met psylliumvezels om je darmbacteriën extra blij te maken. De kruiden zorgen er bijna voor dat je denkt in Italië te zijn. Je kunt het brood eten voor de lunch, bij de soep, of serveren bij een gezellige borrel met vrienden als breekbrood. Laat je mij weten hoe jij het hebt gegeten? Ingrediënten Rozemarijnbrood: (droog) 3 takjes verse rozemarijn 200 g cassavemeel 30 g fijne psylliumvezels 3 tl baking soda 1/2 tl fijn zeezout 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden versgemalen zwarte peper naar smaak (nat) 3 eieren

Reacties uitgeschakeld voor Rozemarijnbrood

Chinese gestoomde eiercustard

By |augustus 4th, 2021|Categories: Avondeten, Lunch, Ontbijt|Tags: , |

De Chinese gestoomde eiercustard is hemels zacht in je mond. En deze custard is een super makkelijk te maken recept. In China wordt deze Chinese gestoomde eiercustard gegeten als ontbijt, lunch, tussendoortje, of avondeten. Hij kan dus op iedere moment van de dag. Dit is een basisrecept waar je eindeloos mee kunt variëren. Je kunt water (deels) vervangen door een bouillon naar keuze, je kunt groenten toevoegen (denk aan aspergepuntjes of champignons) of kleine stukjes voorgegaarde kip of garnalen. Tot slot kun je de Chinese gestoomde eiercustard garneren met alle soorten verse kruiden die jij lekker vindt.

Reacties uitgeschakeld voor Chinese gestoomde eiercustard

Blauwe smoothiebowl

By |april 19th, 2021|Categories: Ontbijt, Vegan, Vegetarisch|Tags: , , |

Hier word ik nu echt vrolijk van!! Kijk die felblauwe kleur eens die de blauwe spirulina veroorzaakt. Het maakt je ontbijt tot een waar feestje. Spirulina is een algensoort met meerdere gezonde voedingsstoffen. Dus behalve dat het je eten er vrolijk laat uitzien, is het ook nog eens gezond. De alg ziet er spiraalvormig uit, vandaar de naam spirulina. Ben je op zoek naar nog meer ontbijtrecepten? Koop dan mijn boek De Ontbijtmythe.   Ingrediënten (voor 2 personen): 2 groene bananen (die bevatten minder suiker dan de rijpe bruine variant) 1 avocado 1 potje kokosyoghurt 200 ml water 4

Reacties uitgeschakeld voor Blauwe smoothiebowl

Ovenpannenkoek

By |juli 12th, 2020|Categories: Lunch, Ontbijt|Tags: , , , |

De ovenpannenkoek is eigenlijk één grote en makkelijk klaar te maken pannenkoek, speciaal voor luie mensen, zoals ik ;-). Je doet alle ingrediënten in de blender, giet het in een pan en schuift het zo in de oven. Geen geknoei met beslag en wachten tot iedere pannenkoek stuk voor stuk gebakken is en geen gasfornuis die onder de vetspetters zit. Lekker voor de zondagse brunch met vers fruit en een bakje koffie van vers gemalen bonen. Eetsmakelijk! Ingrediënten (voor 2 personen): 120 g cassavemeel 4 eieren 200 ml kokosmelk 2 el appelazijn 1 tl baking soda ¼ tl fijn

Reacties uitgeschakeld voor Ovenpannenkoek

Plaatcake met rabarbertopping

By |mei 26th, 2020|Categories: Dessert, Lunch, Ontbijt, Snack, Vegetarisch|Tags: , , , , , |

Ik zag op de markt weer rabarber liggen en had zin om er iets mee te maken. In de kast had ik nog een pak meel van bakbananen liggen waar ik nog nooit een recept mee had gemaakt. Ik had online wel een recept gezien voor een plaatcake, maar die had geen topping en was gemaakt van tarwebloem. De plaatcake van bakbananenmeel met rabarbertopping blijkt een hele goede combinatie te zijn. Bakbananenmeel heeft een veel fijnere structuur dan bijvoorbeeld amandelmeel of kokosmeel, waardoor de cake echt luchtig wordt (wel met behulp van een beetje baking soda natuurlijk). Als vervanging van

Reacties uitgeschakeld voor Plaatcake met rabarbertopping
Go to Top