Chinese gestoomde eiercustard
De Chinese gestoomde eiercustard is hemels zacht in je mond. En deze custard is een super makkelijk te maken recept. In China wordt deze Chinese gestoomde eiercustard gegeten als ontbijt, lunch, tussendoortje, of avondeten. Hij kan dus op iedere moment van de dag. Dit is een basisrecept waar je eindeloos mee kunt variëren. Je kunt water (deels) vervangen door een bouillon naar keuze, je kunt groenten toevoegen (denk aan aspergepuntjes of champignons) of kleine stukjes voorgegaarde kip of garnalen. Tot slot kun je de Chinese gestoomde eiercustard garneren met alle soorten verse kruiden die jij lekker vindt.
Ingrediënten (voor 2 personen):
4 medium eieren
ongeveer 300 ml water
¼ tl fijn zeezout
sesamolie
bieslook
zwarte peper naar smaak
2 aardewerken bakjes
een bamboe stoommandje
Bereiding Chinese gestoomde eiercustard:
- Breek de eieren en doe ze in een maatbeker.
- Meet hoeveel milliliter ei je hebt. Ik had in totaal 200 ml ei.
- Ik vind dit recept het lekkerst met 1,5 keer de hoeveelheid water ten opzichte van ei. Dus als je 200 ml ei hebt, voeg je 300 ml water toe. Je kunt de maatbeker dus gewoon aanvullen met water tot 500 ml.
- Voeg zout toe en mix zachtjes met een vork tot het gemengd is. Je probeert er zo min mogelijk lucht in te kloppen tijdens het mixen.
- Zoek twee aardewerken bakjes uit die tegelijk in je stoommandje passen.
- Giet het eimengsel door een zeefje in de bakjes.
- Doe een laagje water in een koekenpan.
- Zet het stoommandje met daarin de gevulde bakjes in de koekenpan en breng het water aan de kook.
- Stoom de custard in 12 tot 15 minuten gaar. De tijd is afhankelijk van de vorm van je schaaltjes. in brede lage schaaltjes, zoals op de foto is de custard wat sneller gaar.
- Giet er een klein beetje sesamolie over, gesnipperde bieslook en peper naar smaak.
Dit recept:
- voldoet aan de regels van de Paleo-Lifestyle;
- is geschikt voor mensen die willen afvallen;
- is geschikt voor mensen met diabetes;
- is geschikt voor vegetariërs;
- is vrij van E-nummers;
- is vrij van graan- en zuivelproducten en daarom dus ook glutenvrij, en lactosevrij.
ONTBIJTEN
- Ontbijt jij wel met de juiste voedingsmiddelen?
- Ontbijt jij wel op het juiste tijdstip?
- Heb je voldoende inspiratie voor gevarieerde ontbijtrecepten?Als jouw antwoord niet op alle vragen een volmondig “JA” is, dan kun je het door mij geschreven boek De Ontbijtmythe kopen in mijn webshop.