Andijviesalade met ui en champignon
Andijviesalade met ui en champignon
Als je de Paleo-Lifestyle volgt bestaat een maaltijd uit een basis van eiwitten, zoals vlees, vis of ei aangevuld met veel groenten. Om heel eerlijk te zijn vind ik het soms een uitdaging om bij iedere maaltijd een interessant en lekker groentegerecht te maken. Zeker als je doordeweeks na een lange dag werken thuis komt, wil je gewoon niet te lang in de keuken staan. Ik denk dat het met deze andijviesalade met ui en champignon gelukt is om wat variatie aan te brengen.
Groenten gerechten als je de Paleo-Lifestyle volgt
Ter inspiratie heb ik nog een paar andere lekkere groenten gerechten voor je op een rij gezet. Klik op de foto om naar het recept te gaan.
Ingrediënten (voor 2 personen):
500 g fijn gesneden andijvie
1 rode ui
1 tl kokosolie
1 bakje kastanje champignons
2 el extra vierge olijfolie
½ tl fijn zeezout
vers gemalen peper
optioneel: ½ tl komijnpoeder
Bereiding andijviesalade met ui en champignon:
- Vul de waterkoker of fluitketel volledig met water en breng aan de kook.
- Doe de andijvie in een vergiet en giet er langzaam het hete water overheen. Zo blancheer je de andijvie en wordt hij een beetje gaar zonder veel te slap te worden. Laat staan zodat de andijvie kan uitlekken.
- Snijd de rode ui door de helft en vervolgens in halve ringen.
- Smelt de kokosolie in een ruime pan en fruit de ui tot hij glazig is.
- Snijd de champignons in plakjes en bak deze mee tot ze net gaar zijn.
- Haal de pan van het fornuis en voeg olijfolie, zout en peper toe en komijn als je daar van houdt.
- Druk met de bolle kant van een lepel het laatste vocht uit de andijvie en roer door het ui-champignon mengsel.
Dit recept is:
- geheel “Paleo proof”;
- geschikt voor mensen die willen afvallen;
- te gebruiken voor mensen met diabetes;
- vegetarisch;
- ook voor veganisten bestemd;
- vrij van graan- en zuivelproducten en daarom dus ook glutenvrij en lactosevrij.