Coq au vin
Coq au vin met de Franse slag Hoe coq au vin met de Franse slag is geboren. Mijn sterrenbeeld is Maagd. Die staan onder andere bekend als pietje precies, kritisch, nauwkeurig en hardwerkend. Ik herken mij daar volledig in. Maar van al dat harde werken word ik moe en wil ik aan het einde van de werkdag in de keuken snel klaar zijn met een makkelijk recept. Dus eigenlijk wil ik mij er met de Franse slag vanaf maken. Op die dagen is mijn slowcooker mijn beste vriend. De slowcooker Als je nog niet weet wat een slowcooker is, mis
Paleo nasi goreng
Krijg jij ook zo'n opgeblazen gevoel als je rijst eet? Ik in ieder geval wel en daarom heb ik dit recept voor paleo nasi goreng bedacht. Ik kan er geen genoeg van krijgen omdat deze paleo nasi heerlijk gekruid is, vol met gezonde groenten zit, maar niet die onnodige koolhydraten bevat. Aan de ene kant is nasi zo bekend dat iedereen weet wat je bedoelt, namelijk een gekruid rijstgerecht. Aan de andere kant moest ik zwaar nadenken wat nasi dan precies betekent en waar eigenlijk de oorsprong ligt. Met schaamrood op mijn kaken dan toch maar even Wikipedia raadplegen... De
Red velvet puree met gerookte kip
Soms heb je een recept nodig voor een snelle avondmaaltijd, omdat je weinig tijd of zin hebt om te koken. Deze red velvet puree met gerookte kip is ideaal en ziet er door de intens roze kleur ook nog eens heel feestelijk uit. De puree is ontstaan op een dag dat ik eigenlijk nodig boodschappen moest doen. Aan het einde van de week blijven meestal de lang houdbare groenten over, zoals nu dus een knolselderij en een pak voorgekookte rode bieten. Omdat ik een puree van alleen knolselderij niet zo heel lekker vind, besloot ik er ook twee bieten doorheen
Broccolisoep met walnoten
Vandaag heb ik deze soep voor het avondeten gemaakt. Verder heb ik er een schaaltje gebakken en gekruide kipblokjes bij gegeten. Wat was dat een heerlijke goed vullende maaltijd vol met groenten en smaak! Ik zit nog na te genieten op de bank. Je hebt een liter kippenbouillon nodig. Je kunt kiezen hoe je aan deze bouillon komt. Bouillonblokjes raad ik af vanwege hun hoge zoutgehalte en toevoegingen waarvan ik de naam niet eens kan uitspreken. Er zijn tegenwoordig wel een paar soorten potjes kippenbouillon te koop waarin niet zo heel veel slechte toevoegingen zitten en die je dus prima
Kip curry met zoete aardappel
Kan iemand mij vertellen waarom ik zes schorten in de keukenkast heb liggen en er nooit één aan doe. Erger nog: ik ga gewoon in de keuken aan de slag met een witte broek en wit shirt terwijl ik curry ga maken... Dat terzijde, want ik wil jullie vertellen over een hele leuke samenwerking tussen mij en Le Creuset! Ik ben al jarenlang groot fan van dit merk en heb in die tijd al een paar pannen aan mijn uitzet toegevoegd (dus zelf gekocht). De eerste reactie van de meeste mensen is "mooi!", snel gevolgd door "duur!". Maar als ik
Caesar salade met kip
Volgens Wikipedia is de wereldberoemde Caesar salade genoemd naar Caesar Cardini (1896-1956), een hotel- en restauranteigenaar en chef-kok van Italiaanse afkomst, die in San Diego woonde en in Mexico werkte. De salade zou niet bedacht zijn, maar ontstaan uit nood op een druk moment: meer ingrediënten waren niet meer voorradig. De salade werd naar deze kok vernoemd. Er zijn veel soorten van de Caesar salade in omloop, maar ik ben met mijn eigen graanvrije en zuivelvrije versie voor een variant met kip gegaan (omdat ik daar zo gek op ben). In restaurants zie ik dat de salade ook heel vaak
Italiaanse kalkoen
Ik ben gek op de smaken uit Italië! De meeste mensen denken bij Italiaans eten aan pizza en pasta, maar de echte Italiaanse keuken is zoveel meer dan dat. Het tafelkleed op de foto heb ik op een authentiek Italiaans marktje gekocht in een mooi oud romantisch stadje. Ik ben daar vaak op vakantie geweest en daar dus ook vaak uit eten geweest. Het enige jammere van de Italiaanse avondmaaltijd is dat deze zo laat gegeten wordt. Als je om 21:00 uur een restaurant binnen stapt, tref je daar voornamelijk toeristen aan. De echte Italianen komen nog later. Ik eet
Vlinderkip
Wil je een perfect geroosterde kip bereiden? Maak er dan een vlinderkip van. Eigenlijk moet je het een gevlinderde kip noemen, want deze vorm maak je er zelf van door hem open te snijden en plat te leggen. Een vlinderkip is niet alleen sneller gaar, maar wordt ook gelijkmatiger gaar. Bij een gewone hele kip in de oven worden de filets en de poten niet tegelijk gaar. Daarom moet een hele kip lang in de oven (vaak een uur) zodat ook de dikke gedeelten kip gaar worden, met het gevolg dat dunnere gedeelten kunnen uitdrogen. Ingrediënten (voor 2 tot