paleo-lifestyle
paleo-lifestyle

Kruiden

Bouillonpoeder

By |april 25th, 2020|Categories: Avondeten, Kruiden, Soep, Vegan, Vegetarisch|Tags: , , , |

Bouillonpoeder Soep is lekker en gezond, het vult goed en kan eigenlijk altijd (van lunch tot avondeten). Ik eet het best vaak en maak het dan helemaal zelf zonder gebruik te maken van bouillonblokjes of kant en klare bouillon uit potjes. Op de ingrediëntenlijst van deze blokjes en potjes staan namelijk altijd producten die ik liever vermijd, zoals suiker (soms zelfs meerdere soorten suiker in één product), smaakversterkers (zoals ve-tsin), aardappelzetmeel, gistextract en palmvet/palmolie (vast niet duurzaam gewonnen). Mijn soep maak ik meestal op basis van kippenbouillon die ik over houd van kip die ik in de slowcooker heb klaargemaakt,

Reacties uitgeschakeld voor Bouillonpoeder

Kruidenzout van zeekraal

By |februari 18th, 2018|Categories: Kruiden, Vegan, Vegetarisch|Tags: , |

Zelf een potje eigen gemaakt zout maken is heel makkelijk. Ik gebruik het zout op een gekookt eitje, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Probeer het ook eens in plaats van gewoon zout door de zelfgemaakte mayonaise of bak een omelet met het zeekraalzout. Verder kan je het overal doorheen doen, waar je normaal ook zout aan toevoegt. Ingrediënten: 200 gram zeekraal Bereiding zeekraalzout: Verwarm de oven voor op 80 graden. Verdeel de zeekraal goed over een ovenplaat. Droog de zeekraal 3,5 tot 4 uur. Hij moet helemaal droog zijn. Doe de zeekraal in een koffiebonenmaler en maal net

Reacties uitgeschakeld voor Kruidenzout van zeekraal

Pesto

By |oktober 16th, 2016|Categories: Kruiden, Saus, Vegan, Vegetarisch|

Ik ben een keukenprinses. En dat is geen compliment. Want een prinses is lui en laat het zware werk aan anderen over. En dat is precies wat ik doe met het maken van pesto. Ik gooi alle ingrediënten in een keukenmachine en draaien maar. En klaar is de pesto. Een kind kan de was doen.. Ben jij wel die "diehard" die de pesto met de hand maakt? Lees dan hier het geheim van een echte kok. Want de truc van een goede pesto zit hem niet in het gebruik van een keukenmachine. Nee, voor de authentieke pesto moet je met

Reacties uitgeschakeld voor Pesto

Mexicaanse kip uit de slowcooker

By |september 9th, 2015|Categories: Avondeten, Kip, Kruiden, Wereldgerechten|Tags: , , , |

De slowcooker is één van mijn favoriete keukenapparaten. Een slowcooker is een elektrische sudderpan. Mijn moeder maakte vroeger altijd draadjesvlees van runderlapjes. Die liet ze urenlang op een heel laag vuur zachtjes garen tot het vlees letterlijk in draadjes uit elkaar viel. Ik kan mij de geur nog herinneren als ik thuis kwam uit school. Maar dat is lang geleden en als je veel werkt heb je geen tijd om een dag lang bij een pan in de buurt te blijven die op het gasfornuis staat. Dan biedt de slowcooker uitkomst. Je vult de pan van de cooker met alle ingrediënten, voegt

Reacties uitgeschakeld voor Mexicaanse kip uit de slowcooker

Pumpkin Pie Spice (pompoenkruiden)

By |oktober 11th, 2014|Categories: Kruiden, Vegan, Vegetarisch|Tags: , , |

In Nederland zijn speculaaskruiden erg populair. Als het winter wordt, komen hier de pepernoten, speculaaspoppen, gevuld speculaas en diverse andere lekkernijen met speculaaskruiden weer in de schappen. Al wordt het ieder jaar vroeger, want met mijn verjaardag (die half september valt), zijn de pepernoten al weer te koop. In Amerika hebben ze iets wat lijkt op onze speculaaskruiden, namelijk: pumpkin pie spice. Recepten met "pumpkin pie spice" zijn daar erg populair; zodra het eerste blad van de bomen valt en daarmee de herfst inluidt, wordt je op internet overladen met recepten die zijn gemaakt met pompoen en deze kruiden. Als je deze

Reacties uitgeschakeld voor Pumpkin Pie Spice (pompoenkruiden)

Currykruiden

By |mei 23rd, 2014|Categories: Kruiden, Vegan, Vegetarisch|

Zelf kruiden maken voor een lekkere curry is heel makkelijk. Geen e-nummers, geen suiker en geen andere gekke ingrediënten waarvan je de naam niet kunt uitspreken. Als je de curry bewaart in een potje en overgiet met een laagje olijfolie, blijft deze lang goed in de koelkast. Zo kan je een eetlepel toevoegen aan je eigen roerbakgerecht. Heb je geen inspiratie? Maak met de currykruiden dan deze kip madras. Ingrediënten (voor 1 pot curry): 4 eetlepels korianderpoeder 2 eetlepels komijnpoeder 2 theelepels kurkuma 2 theelepels mosterdzaad (poeder) 2 theelepels knoflookpoeder 1 theelepel zwarte peper (gemalen) 1 theelepel chilipoeder 2

Reacties uitgeschakeld voor Currykruiden
Go to Top