Rozemarijnbrood
Wil je een echt gezond brood? Probeer dan mijn rozemarijnbrood van cassavemeel met psylliumvezels om je darmbacteriën extra blij te maken. De kruiden zorgen er bijna voor dat je denkt in Italië te zijn. Je kunt het brood eten voor de lunch, bij de soep, of serveren bij een gezellige borrel met vrienden als breekbrood. Laat je mij weten hoe jij het hebt gegeten?
Ingrediënten Rozemarijnbrood:
(droog)
3 takjes verse rozemarijn
200 g cassavemeel
30 g fijne psylliumvezels
3 tl baking soda
1/2 tl fijn zeezout
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
versgemalen zwarte peper naar smaak
(nat)
3 eieren
300 ml water
60 g kokosolie (gesmolten)
3 el appelazijn
Optioneel: ben jij (net als ik) heel erg gek op de smaak van rozemarijn? Voeg dan één druppel rozemarijnolie aan je brood toe.
Bereiding Rozemarijnbrood:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Trek de blaadjes van de takjes rozemarijn af en hak ze fijn.
- Meng alle droge ingrediënten met elkaar, voeg peper naar smaak toe en roer door met een vork.
- Meng alle natte ingrediënten met elkaar en meng met een garde.
- Voeg de natte ingrediënten bij de droge en roer goed door. Ik gebruik hiervoor het liefste een Deense deeg garde.
- Laat het deeg 5 tot 8 minuten staan. Door de bindkracht van de psylliumvezels wordt het een kneedbaar deeg.
- Leg het deeg op een bakplaat en vorm er met je handen een plat brood van.
- Snijd met een mes een raster in het rozemarijnbrood en strooi er eventueel nog wat grof zeezout over.
- Bak het brood in 45 minuten gaar.
- Zet de oven uit, laat de deur dicht en laat het brood nog een half uur nagaren.
- Eet het warm of koud.
Dit recept is:
- geheel “Paleo proof”;
- geschikt voor mensen die willen afvallen;
- te gebruiken voor mensen met diabetes;
- vegetarisch;
- vrij van graan- en zuivelproducten en daarom dus ook glutenvrij, en lactosevrij.