Als je mijn berichten met recepten al wat langer volgt weet je dat ik niet veel bakrecepten plaats. Want in eerste instantie moet gezond eten ook gewoon echt gezond eten zijn: groenten, fruit, noten, vlees, vis en eieren in een vorm die zo onbewerkt en vers mogelijk is. Daarnaast heb je naast ontbijt, lunch en avondeten ook eigenlijk geen tussendoortjes nodig. Maar wie gaan we voor de gek houden? We willen allemaal wel eens wat lekkers om te snoepen, te snaaien of te zondigen.

Deze chocolade-mokkataart is om je vingers bij op te eten en heel simpel om te maken. Ik heb nooit problemen om gebak of koekjes af te slaan, maar met deze variant heb ik toch ernstig moeite. Uiteindelijk heb ik de rest moeten invriezen om te voorkomen dat alles in één keer op zou gaan.

Probeer groene bananen te gebruiken, deze bevatten minder suiker.

icon_shop Ingrediënten (voor 12 taartpunten):

3 groene bananen (die bevatten minder suiker)
4 grote eieren
1 kop kokosrasp (90 gram)
2 el erythritol of stevia naar smaak
1/2 kop gesmolten kokosolie (125 ml)
1/4 kop espresso (60 ml), bij voorkeur koffie gezet van vers gemalen bonen
1/3 kop (rauwe) cacaopoeder (30 gram)
1 eetlepel kaneel
1/4 theelepel fijn zeezout

icon_shop Bereiding chocolade-mokkataart:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een egaal beslag.
  3. Doe het mengsel in een taartvorm (bijvoorbeeld een springvorm) en bak 20 minuten. Prik met een satéprikker in de taart. Als deze er zo goed als droog uit komt is de taart klaar, zo niet laat nog 5 minuten langer bakken. De baktijd hangt ook af van de soort vorm die je gebruikt.
  4. Laat de taart helemaal afkoelen en bestrooi met wat extra cacaopoeder.
4.2/5 - (5 stemmen)
Print Friendly, PDF & Email
By Published On: juni 14th, 2014Categories: Dessert, Snack, VegetarischReacties uitgeschakeld voor Chocolade-mokkataartTags: ,

Share This Story, Choose Your Platform!

4.2/5 - (5 stemmen)
Print Friendly, PDF & Email