Frisse citrus mosselen
Ze zijn er weer!! Het mosselseizoen begint in principe in juli en duurt doorgaans tot half april. De start van het seizoen is afhankelijk van hoe goed de mosselen groeien. Er worden enkele proefmonsters opgevist en als de kwaliteit voldoende is, start het seizoen.
Ik ben gek op mosselen en ze zijn erg makkelijk te bereiden, dus dit is zeker niet het laatste recept van dit seizoen.
Eet er een flinke portie groenten bij zoals gestoomde broccoli of gewokte spinazie en je hebt een complete maaltijd.
1 prei
2 rode uien
2 tenen knoflook
1 eetlepel kokosolie
1 theelepel fijn zeezout
vers gemalen peper
½ theelepel kardemon
2 theelepels paprikapoeder
2 kilo mosselen
2 citroenen
2 limoenen
1. Snijd de prei in ringen en was deze.
2. Snijd de ui in blokjes.
3. Snijd de knoflook fijn.
4. Smelt de kokosolie in een grote pan en voeg prei, ui en knoflook toe. Bak 4 minuten.
5. Pers 1 citroen en 1 limoen uit en doe het sap in de pan. Kijk uit voor de pitjes van de citroen.
6. Spoel de mosselen onder koud stromend water af. Als een mossel niet sluit, gooi je hem weg.
7. Voeg zout, peper naar smaak, kardemon, paprikapoeder en de mosselen toe en verwarm totdat alle mosselen open staan. Roer regelmatig.
8. Snij 1 limoen en 1 citroen in kleine blokjes.
9. Verdeel de mosselen over 2 borden en verdeel er de stukjes citroen en limoen over.