Mosselen van de barbecue
Ik heb een tijdje geleden een barbecue gekregen en sindsdien probeer ik alles op de barbecue klaar te maken. En met zo een zomer als deze kun je heel vaak buiten eten! Ik had al lang geen mosselen meer gegeten en had daar ineens heel veel zin in, maar ik had ook veel zin om weer buiten te barbecuen. En zo zijn de mosselen van de barbecue geboren. Koop van die handige bakjes die speciaal zijn bestemd voor de barbecue, gooi de mosselen erin met wat kruiden of saus en je bent klaar.
Wij hebben met twee personen van deze mosselen gegeten. Ik had er wat frietjes van zoete aardappel uit de oven bij gemaakt. Maar als je nog andere dingen op de barbecue wilt leggen, zoals kipspiesjes of zalm, zou ik wat minder mosselen nemen. Je kunt ook kleinere bakjes maken en die als voorafje serveren als je met meerdere mensen gaat barbecuen.
Ingrediënten (voor 3 tot 4 personen):
4 stengels bleekselderij
1 rode ui
1 rode peper
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
500 g/ml gezeefde tomatenpuree uit pak
1 tl fijn zeezout
1 tl paprikapoeder
1 tl gerookt paprikapoeder
2 kilo mosselen
Bereiding mosselen:
- Snijd de bleekselderij in kleine stukjes, snipper de ui, snijd de rode peper en knoflook fijn en doe alles in een pan.
- Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en bak 10 minuten.
- Voeg de tomatenpuree, zout en 2 soorten paprikapoeder toe. Roer goed en laat nog een paar minuten pruttelen.
- Doe de mosselen in de gootsteen en laat deze vol met koud water lopen. Was de mosselen goed.
- Laat de gootsteen leeg lopen en controleer de mosselen stuk voor stuk of ze heel zijn en gesloten. Schud het overtollige vocht eraf en verdeel ze over de bakjes.
- Verdeel de saus over de mosselen.
- Verwarm de barbecue.
- Zet de mosselen op de barbecue en sluit het deksel. De kooktijd van de mosselen is afhankelijk van de warmte van je barbecue. Laat ze gemiddeld tussen de 5 en 10 minuten garen. Zorg dat ze allemaal open zijn voordat je ze serveert.
- Zet een grote schaal op tafel voor de lege schelpen.