Notenbrood
Vorige week vertelde ik dat ik aan het klussen ben in mijn nieuwe huis. De oude keuken is gesloopt dus ik heb daar helemaal niets om een lunch te bereiden. Ik had dus iets nodig dat ik snel en makkelijk kon eten en dat is dit notenbrood met pitten en zaden geworden. Een paar plakjes van dit brood samen met een appel of banaan levert een goed vullende lunch.
Uit dit recept kan je veel plakjes notenbrood halen, dus het beste is om het hele brood in plakjes te snijden en een groot gedeelte in de vriezer te doen.
Ingrediënten:
100 gram amandelen
100 gram walnoten
100 gram hazelnoten
100 gram pompoenpitten
100 gram zonnebloempitten
100 gram sesamzaad
100 gram lijnzaad
50 gram chiazaad
1 theelepel fijn zeezout
6 eieren
Bereiding notenbrood:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Maal in een koffiebonenmaler lijnzaad en chiazaad fijn. Door het fijn te malen krijgt het notenbrood een fijnere structuur. Als je geen koffiebonenmaler hebt, laat je deze stap achterwege, het notenbrood wordt dan wat grover en het zou wat sneller kunnen brokkelen.
- Meng de noten, zaden en pitten, lijnzaad, chiazaad en zout.
- Klop de eieren met een vork en roer door het notenmengsel.
- Bekleed een bakvorm met bakpapier en doe daar het notenmengsel in.
- Bak het notenbrood 30 minuten.
- Laat het afkoelen en snijd het met een scherp (kartel)mes.
- Ontbijt jij wel met de juiste voedingsmiddelen?
- Ontbijt jij wel op het juiste tijdstip?
- Heb je voldoende inspiratie voor gevarieerde ontbijtrecepten?Als jouw antwoord niet op alle vragen een volmondig “JA” is, dan kun je het door mij geschreven boek De Ontbijtmythe kopen in mijn webshop.