Ranch dressing
Ranch dressing is een heerlijke klassieke slasaus, oorspronkelijk gemaakt met zuivel (karnemelk, zure room of yoghurt), mayonaise en kruiden. Vooral in Amerika is deze dressing erg populair. Naast slasaus wordt hij ook vaak als dipsaus gebruikt met knapperige worteltjes, reepjes paprika, komkommer, bleekselderij of andere rauwkost.
Door de zuivel is Ranch dressing niet geschikt voor mensen met een lactose intolerantie of mensen die gewoon geen zuivelproducten willen gebruiken. Daarom heb ik dit vervangen door kokosmelk. Als basis voor mayonaise wordt meestal zonnebloemolie gebruikt, hetgeen veel omega-6 vetzuren bevat. Juist de vetzuren waar we iets minder van binnen zouden mogen krijgen. Lees hier maar eens waarom. Met zelf gemaakte mayonaise van milde olijfolie wordt deze dressing een echte paleo Ranch dressing.
Je kunt op mijn website meerdere saladerecepten vinden. Probeer deze dressing eens met één van mijn andere salades. Ik ben benieuwd waar jij hem voor gaat gebruiken. Laat je een berichtje voor mij achter onder aan de pagina?
Ingrediënten:
1 kop zelf gemaakte mayonaise
1/2 kop kokosmelk
1/4 tl fijn zeezout
vers gemalen zwarte peper naar smaak
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
2 el gedroogde peterselie
Bereiding Ranch dressing:
- Maak eerst de mayonaise als je deze niet standaard in je koelkast hebt staan.
- Meng mayonaise met kokosmelk, zout, peper naar smaak, knoflookpoeder, uienpoeder en peterselie.
- Mix goed.
Ziet er heerlijk uit. Hoelang is deze saus te bewaren?
Ongeveer 4 dagen. Groet, Wendy
In veel dressing wordt gebruik gemaakt van zurige zuivel als kwark of zure room. Ik voeg aan mijn zelfgemaakte mayo daarom kokos yoghurt toe
Dank je voor je toevoeging!