Paascake met citroen
Het is vandaag eerste paasdag! Deze cakejes heb ik bedacht omdat ik in de winkel een leuke vorm vond met diverse paasfiguurtjes, zoals wortels, een paashaas en een liggend konijntje. En met die vorm moest ik natuurlijk iets doen. ;-) Deze glutenvrije en lactosevrije paascake met citroen is erg makkelijk te maken, heeft een lekkere lichte structuur en smaakt echt naar meer. Geniet van het recept en je vrije dagen!
Paleo Raffaello (kokos-amandel bonbons)
Deze zelfgemaakte Raffaello's zijn nog beter dan het origineel. Ze smelten in je mond en hebben een heerlijk intense kokossmaak. Ik kan er geen genoeg van krijgen en moet mijzelf beschermen door de rest in de vriezer te leggen, want ik blijf maar dooreten. Je kent het origineel vast wel. Ze zijn van Ferrero in zo'n witte verpakking met rode letters. Ze liggen al in de winkel zo lang ik mij kan herinneren. De echte Raffaello heeft een wafeltje dat ik in mijn variant heb weggelaten. En eigenlijk maakt dat hem extra lekker.
Kruidige kastanjekoeken met chocolade
Dit recept heb ik bedacht in december. Alleen in deze tijd van het jaar verkoopt de Albert Heijn in mijn dorp kastanjepuree. Super handig om deze kant en klare puree te gebruiken in diverse soorten gerechten. Maar ook erg lekker als je net zo als ik gek bent op tamme kastanjes en een beetje lui om ze zelf te poffen en te pellen. De puree bevat alleen maar kastanjes en water, dus geen conserveringsmiddelen of andere rotzooi. Hieronder zie je een foto van het blikje. Als je deze puree niet in jouw supermarkt kunt vinden, dan heb je vaak nog
Amandelspijs
Amandelspijs is zo verschrikkelijk lekker!! Nu ik sinds kort erythritol heb ontdekt kan ik amandelspijs ook zelf maken in een gezondere variant. Onderstaand recept is één van de vele mogelijkheden om het te maken. In een origineel recept voor amandelspijs hoor je geen amandelextract toe te voegen. Persoonlijk vind ik amandelspijs veel lekkerder als hij die intense amandelsmaak heeft, dus voeg ik het gewoon toe. In dit recept gaat een rauw ei. Dat is geen probleem als je het spijs vervolgens gaat gebruiken in een gerecht dat in de oven gaat. Maar als je het spijs niet gaat verwarmen loop
Kokos limoen muffins
Deze week was ik jarig en wie jarig is trakteert! Mijn verjaardag was maandag en ik kreeg al vroeg in de ochtend bezoek. Ik had vrij weinig meer in huis en geen tijd/zin om nog boodschappen te doen. Daarom heb ik bij elkaar gedaan wat ik nog in huis had en zo zijn de kokos limoen muffins geboren. Ze vielen zo goed in de smaak dat ik ze later deze week nog een keer heb gemaakt om uit te delen. Ik heb er nu een paar over en die heb ik in de vriezer gedaan voor volgende week. Ingrediënten
Roze kokosbonbons met chocoladedip
❤❤❤Het is weer bijna valentijn!❤❤❤ Je kunt er natuurlijk voor kiezen om er niet aan mee te doen, je kunt ervoor kiezen om een standaard commercieel cadeau te kopen, of de laatste keuze: je maakt zelf iets lekkers (wat mijn voorkeur heeft)! Dit recept begon eigenlijk met de gevriesdroogde frambozen die ik in de Albert Heijn tegen kwam. Ze liggen tussen de ontbijtproducten om te gebruiken voor je zelfgemaakte granola. Als je deze frambozen fijn maalt, krijg je een fantastisch mooi dieproze poeder dat je voor uiteenlopende valentijnsrecepten kunt gebruiken. Ik zat er aan te de denken om er roze
Worteltjestaart
Ken je die worteltjestaart recepten waarbij er slechts één wortel door het recept heen vliegt? Dat vind ik zo verschrikkelijk jammer, want een echte worteltjestaart moet barsten van die heerlijke licht zoetige en malse worteltjes. Zie je hem voor je? Daarom heb ik een manier gevonden om een worteltjestaart te maken die zo boordevol smaak zit, dat je er niet genoeg van kunt krijgen. Let wel op, want je hebt voor dit recept een slowjuicer nodig. Eigenlijk heb ik dit recept per ongeluk bedacht, omdat ik gek ben op wortelsap met gember en eens iets met het pulp wilde doen.
Luxe zalm bombe
Pasen associeer ik met luxe; mooie visschotels met veel soorten vis en zeevruchten. Maar ook heerlijke noten, zoals macademia's, pecannoten, en paranoten. En natuurlijk eieren in alle soorten en maten: gekookt, gepocheerd of een romig roerei. Eigenlijk alleen maar gezonde voedingsmiddelen die allemaal tot de Paleo-Lifestyle behoren. Misschien een klein beetje extra pure chocolade als toetje dan. Helaas zag ik dit weekend in de supermarkt voornamelijk heel veel suikertroep liggen: paaskoekjes en snoepjes, paaskransen, paascake, paasschuim, eitjes van chocolade en andere chocoladefiguren die waarschijnlijk alleen maar aan de cacao geroken hebben en voornamelijk uit suiker bestaan. Jammer. Maar voor iedereen