Kokoskoek
Deze kokoskoek heeft maar vier ingrediënten en is super snel en makkelijk te bereiden. Ik heb hem gemaakt omdat ik iets nodig had om mee te nemen voor als ik onderweg trek zou krijgen. Helaas heeft hij mijn tas niet gehaald en heb ik hem nog warm uit de oven al voor een kwart opgegeten. Als je het lekker vindt kan je een variant maken op het recept door citroen door vanille te vervangen. Door overrijpe bananen te gebruiken heb je geen zoetmiddel zoals honing nodig. Ingrediënten: 2 overrijpe bananen 2 eieren 100 gram kokosrasp rasp van een halve
Notenbrood
Vorige week vertelde ik dat ik aan het klussen ben in mijn nieuwe huis. De oude keuken is gesloopt dus ik heb daar helemaal niets om een lunch te bereiden. Ik had dus iets nodig dat ik snel en makkelijk kon eten en dat is dit notenbrood met pitten en zaden geworden. Een paar plakjes van dit brood samen met een appel of banaan levert een goed vullende lunch. Uit dit recept kan je veel plakjes notenbrood halen, dus het beste is om het hele brood in plakjes te snijden en een groot gedeelte in de vriezer te doen.
Pannenkoekjes van druivenpitmeel
Ik moet heel erg wennen aan de nieuwe naam van de Tuinen: Holland & Barrett. Ik vind het een fijne winkel en koop er regelmatig iets zoals lijnzaad, kokosrasp, nootjes, tandpasta, thee en dergelijke. In het laatste foldertje kwam ik meel tegen dat is gemaakt van biologische druivenpitten. Dat wekte direct mijn interesse want ik had er nog nooit van gehoord. Als je op het etiket kijkt, zie je dat het zeer vezelrijk is (56,5 gram per 100 gram meel). Vezels zijn erg gezond en vermoedelijk krijgt de gemiddelde Nederlander er veel te weinig van binnen. Dat is dus al
IJskoude koffie-banaan-shake
Weet jij hoe Nederlandse koffie (ook wel Dutch Coffee) oorspronkelijk werd gemaakt? Ik wist het niet maar heb als koffieliefhebber de website van het Dutch Coffee team met veel interesse gelezen. De mannen van het Dutch Coffee team leggen alles uit op hun website: www.dutch-coffee.nl Ik citeer een stukje: "Dutch Coffee zetten is een klassieke manier van koffie zetten die stamt uit de VOC-tijd. Bij het zetten van Dutch Coffee wordt de koffie gezet met ijswater in plaats van warm water. Het zetten van een pot Dutch Coffee duurt 4 tot 6 uur maar het resultaat is dit meer dan
Pannenkoek met vers fruit
Je hebt geen meel nodig om een lekkere pannenkoek te maken. Soms eet ik deze pannenkoek voor het ontbijt maar als lunch is hij ook erg lekker. Voor de lunch vul ik hem niet met fruit, maar rol ik hem op en bewaar ik hem in aluminiumfolie zodat ik hem mee kan nemen naar mijn werk. Ik neem dan ook een los appeltje mee die ik daar schil. Ingrediënten: 3 eieren 1 banaan 1 theelepel kaneel ½ eetlepel kokosolie vers fruit naar keuze Bereiding: Doe eieren, banaan en kaneel in een mengbeker en mix het geheel met een staafmixer.
Kerstontbijt sneeuwmannetjes
Voor het kerstontbijt maak ik graag iets speciaals. Toen ik nog niet zo lang at volgens de Paleo Lifestyle maakte ik voor speciale dagen, zoals kerst, nog wel eens een uitzondering en at ik bijvoorbeeld een stukje brood. Maar hoe langer ik eet volgens de Paleo Lifestyle hoe minder ik brood mis. Ik zal je vertellen dat ik het zelfs niet eens meer lekker vind. Gezond eten begint met discipline en wordt vanzelf een gewoonte. Maar ook zonder brood kan je het kerstontbijt speciaal maken. Deze sneeuwmannetjes van gekookte eitjes staan heel gezellig op de ontbijttafel. Voor meer inspiratie voor
Natuurlijk gekleurde paaseieren
Natuurlijk gekleurde eieren
Paleo appel-kaneelbrood
Ik schep niet zo snel op, maar dit is echt het lekkerste paleo brood dat ik ooit heb gemaakt. Over het algemeen eet ik bijna nooit paleo brood. Gewoon brood mis ik al lang niet meer, dus een vervanger heb ik niet nodig. Het lekkerste vind ik namelijk een bord vol met verse groente en wat vis, gevogelte of ei met wat noten of pompoenpitten die ik in een droge koekenpan geroosterd heb. Conclusie: hoe gezond al die verse groenten ook zijn, soms heb je gewoon een lunch nodig die je mee kunt nemen en zonder problemen onderweg kunt opeten,