Bloemkoolpuree met sinaasappel en walnootolie
Misschien is het je al opgevallen dat ik gek ben op bloemkool. Ik maakte eerder onder andere de recepten: bloemkoolnuggets, bloemkooldip met geroosterde knoflook, bloemkoolpuree met tijmpaddenstoelen, bloemkool speciaal en natuurlijk de inmiddels ingeburgerde bloemkoolrijst. Maar dit recept bloemkoolpuree met sinaasappel en walnootolie geeft je echt het ultieme lentegevoel met die frisse sinaasappelsmaak. Inspiratie nodig voor een volledige maaltijd? Maak er een groene salade bij of wat gewokte spinazie. Voor de nodige proteïne kun je bijvoorbeeld een kippenbout roosteren in de Airfryer of een gestoomd witvisje maken. Laat je hieronder een berichtje achter als jij het recept hebt gemaakt? Ik
Kokos vanille milkshake
Deze kokos vanille milkshake is zo bizar lekker en simpel dat je bijna niet kunt geloven dat hij gezond is. Het is bijna half maart maar nu al dagen lang zo heerlijk zonnig buiten met 15 graden dat ik zin had in een zomers receptje. Wat een contrast met precies een jaar geleden toen ik in een hagel- en sneeuwbui terecht kwam. Toen bedacht ik een recept voor een lekkere verwarmende soep. Voor de milkshake heb je wel een blender nodig die ijsklontjes kan crushen. Ik gebruik de MontAna Mark 1. Dit is een high speed blender met veel power.
Plantaardige yoghurt
Zelf plantaardige yoghurt maken is makkelijker dan je denkt. Je hebt alleen een yoghurtmaker nodig, maar die is niet heel prijzig. Een paar dagen geleden vertelde ik over probiotica (zie dit artikel) en waarom het zo belangrijk is om goed voor je darmflora te zorgen. Het (overmatig) gebruik van reguliere zuivelproducten is niet goed voor je darmen en je darmflora. Wel heel gezond is het regelmatig eten van gefermenteerde producten. Voorbeelden van gefermenteerde voedingsmiddelen zijn zuurkool, kimchi, kombucha, kefir, augurken, tempeh, olijven, kaas, natto, chutney, sommige fijne vleeswaren, zuurdesem, (producten van) rauwe melk, pure chocolade, vanille, miso, bier, wijn, koffie
Zelf tamme kastanjes poffen
Kastanjes zijn in Nederland niet zo populair. Afgelopen weekend ben ik naar Zwitserland geweest om daar een vriend te bezoeken die ik al 22 jaar ken. In Zwitserland staat (in grote steden) op iedere hoek van de straat een klein schattig kraampje dat vers gepofte kastanjes verkoopt. Als je kastanjes koopt krijg je ze in een bruin papieren zakje mee. Je pelt de bruine harde schil eraf en eet de nog warme kastanje op. Ik vind het heerlijk!! Na thuiskomst uit Zwitserland vond ik in de Lidl zakjes tamme kastanjes van 500 g. Ik heb er twee meegenomen om thuis
Paleo chocomelk
Ik kijk naar buiten. Het is somber weer, het is koud en het regent. Ik heb zin in chocolademelk. En dan niet zomaar chocolademelk. De enige echte die zo lekker dik en romig is. Anders hoeft het van mij niet. Begrijp je wat ik bedoel? In de vele jaren dat ik eet volgens de Paleo-Lifestyle heb ik al heel wat keren chocolademelk proberen te maken. Maar ik kwam niet verder dan een waterige amandelmelk met een cacaosmaakje. Om het romig te maken probeerde ik vervolgens kokosmelk toe te voegen. Dat werd uiteindelijk zoveel kokosmelk dat ik na één glas het
Blauwe smoothiebowl
Hier word ik nu echt vrolijk van!! Kijk die felblauwe kleur eens die de blauwe spirulina veroorzaakt. Het maakt je ontbijt tot een waar feestje. Spirulina is een algensoort met meerdere gezonde voedingsstoffen. Dus behalve dat het je eten er vrolijk laat uitzien, is het ook nog eens gezond. De alg ziet er spiraalvormig uit, vandaar de naam spirulina. Ben je op zoek naar nog meer ontbijtrecepten? Koop dan mijn boek De Ontbijtmythe. Ingrediënten (voor 2 personen): 2 groene bananen (die bevatten minder suiker dan de rijpe bruine variant) 1 avocado 1 potje kokosyoghurt 200 ml water 4
Salade met pastinaak en sinaasappel-chili dressing
Ben jij ook zo gek op salades? Iedere week eet ik zeker één keer een salade, maar meestal vaker. Na een dag hard werken is het heerlijk om een simpele salade in elkaar te draaien. Doorgaans maak ik een salade met de sla die ik op dat moment in huis en daarover bijna altijd dezelfde dressing. Mijn standaard dressing is deze heerlijke ranch dressing. Daar is niets mis mee, maar vandaag had ik zin in iets anders. Bovendien had ik flinke trek dus de salade moest goed vullen. Dat laatste is gelukt met de pastinaken. De combinatie met de sinaasappel
Paleo Raffaello (kokos-amandel bonbons)
Deze zelfgemaakte Raffaello's zijn nog beter dan het origineel. Ze smelten in je mond en hebben een heerlijk intense kokossmaak. Ik kan er geen genoeg van krijgen en moet mijzelf beschermen door de rest in de vriezer te leggen, want ik blijf maar dooreten. Je kent het origineel vast wel. Ze zijn van Ferrero in zo'n witte verpakking met rode letters. Ze liggen al in de winkel zo lang ik mij kan herinneren. De echte Raffaello heeft een wafeltje dat ik in mijn variant heb weggelaten. En eigenlijk maakt dat hem extra lekker.