Gevulde eitjes
Het is weer weekend! Ik ben gek op een gezellige (zaterdagavond)borrel met vrienden; een mooie rode wijn vergezeld van een lekker borrelhapje. Probeer de toastjes eens te laten liggen en voor gezonde hapjes te gaan. Deze gevulde eitjes zijn makkelijk en snel te maken en bijna iedereen vindt ze lekker.
Eieren zijn heel gezond en het is jammer dat we ze niet wat vaker eten. Eiwitten zijn bouwstoffen voor je lichaam. Je spieren, botten, huid en bloedvaten zijn voor een groot deel opgebouwd uit eiwitten. Daarnaast vervullen ze nog veel meer belangrijke functies in je lichaam.
Ingrediënten (voor 4 personen):
6 eieren
3 eetlepels paleo mayonaise *
½ theelepel fijn zeezout
vers gemalen zwarte peper naar smaak
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel paprikapoeder
2 eetlepels zonnebloem- of pompoenpitten (of een mix)
Bereiding gevulde eitjes:
- Kook de eieren in 8 tot 10 minuten hard (dit is afhankelijk van hoe groot de eieren zijn). Laat ze daarna goed afkoelen onder stromend koud water.
- Maak de mayonaise.
- Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden.
- Haal de eidooiers eruit en doe deze in een mengkom.
- Voeg bij de eidooiers zout, peper, kerrie- en paprikapoeder en de mayonaise en prak dit met een vork goed door tot er een egale massa is ontstaan.
- Vul de eieren met een theelepel met het eidooiermengsel.
- Rooster de zonnebloem- of pompoenpitten in een droge koekenpan en garneer hiermee de eieren. Op de foto zijn de eieren ook nog met een dun reepje paprika gegarneerd.
*Het is belangrijk dat je zelfgemaakte mayonaise van olijfolie gebruikt. Lees in de Paleo ABC het artikel over vet maar eens door. Zelfgemaakte mayonaise blijft redelijk lang goed in de koelkast en is makkelijk te maken. Ik heb altijd een grote pot mayonaise in de koelkast klaar staan.