Halloween grafsteen koekjes
Halloween is een mooie gelegenheid om weer iets te bakken! Ik vind het zo leuk om te zien dat steeds meer mensen er aandacht aan besteden. Veel tuinen bij mij in de buurt zijn versierd en één huis is zelfs compleet veranderd in een spookhuis. Ik heb nog net op de valreep (morgen is de grote dag) deze koekjes bedacht.
Ingrediënten (voor 15 koekjes):
Voor het deeg
1 kop (100 g) amandelmeel (het liefst zo fijn mogelijk)
⅓ kop (30 g) kokosmeel
⅓ kop (50 g) gesmolten kokosolie
¼ kop kokosmelk
¼ kop (40 g) erythritol
¼ tl fijn zeezout
Overige ingrediënten
⅓ reep pure chocolade
1 zakje kokosrasp
2 el cacaopoeder
Bereiding Halloween grafsteen koekjes:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Mix alle ingrediënten voor het deeg door elkaar.
- Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
- Rol het deeg hierop uit.
- Knip van een stukje bakpapier de vorm van een grafsteen.
- Leg het vormpje op het deeg en snijd met een scherp mes langs de rand. Ga door tot er geen deeg meer over is.
- Bak de koekjes 15 minuten en laat ze helemaal afkoelen.
- Smelt de chocolade au bain-marie. Dat betekent dat je in een pan een laagje water aan de kook brengt en een kleiner schaaltje erboven hangt waarin je de chocolade smelt. Het schaaltje met chocolade raakt het water niet. Het beste kun je hiervoor dit schaaltje gebruiken.
- Om de letters te schrijven gebruik ik een wegwerp spuitzak. Vouw de spuitzak aan de bovenkant open en rol de bovenkant op. Je kunt ook een groot gedeelte van de bovenkant eraf knippen, want er gaat maar heel weinig inhoud in. Zet de zak in een glas zodat je je handen vrij hebt om de chocolade erin te gieten. Vul de zak met de gesmolten chocolade en knip er een heel klein puntje af. Je kunt het puntje later altijd groter maken, maar niet meer kleiner als het gat per ongeluk te groot is.
- Schrijf op ieder koekje RIP (Rest In Peace). Zet ze in de koelkast tot de chocolade afgekoeld is.
- Als je de koekjes origineel wilt serveren, maak er dan een bakje “aarde” bij. Mix het zakje kokosrasp met de cacaopoeder en steek de koekjes erin. Gooi de kokosrasp niet weg als de koekjes op zijn, maar gebruik het in een smoothie of in je kokosyoghurt.
Dit recept is:
- geheel “Paleo proof”;
- te gebruiken voor mensen met diabetes;
- vegetarisch;
- ook voor veganisten bestemd;
- vrij van graan- en zuivelproducten en daarom dus ook glutenvrij en lactosevrij.