Paashaasvoetjes
Het is bijna Pasen! Op dit moment schijnt de zon buiten (ik blijf dus niet heel lang meer binnen 🙂 ), de hond heeft last van lentekriebels en loopt als een dolle door het huis te rennen en te springen, de narcissen en hyacinten die ik voor in huis gekocht heb bloeien volop. Kortom: ik ben vrolijk!
En van deze paashaasvoetjes word ik nog vrolijker.
Fijne pasen iedereen; ik ga naar buiten om te wandelen.
4 eieren
2 eetlepels paleo mayonaise
½ rode gekookte rode biet
snufje fijn zeezout
- Prik met een naald een gaatje in de onderkant van ieder ei (zo wordt de kans dat hij tijdens het koken barst kleiner).
- Schud even met het ei (zo komt het eigeel meestal mooier in het midden van het ei te zitten).
- Zet de eieren op met koud water, breng het water aan de kook en kook 10 minuten.
- Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en laat ze 10 minuten in een bakje koud water in de koelkast staan.
- Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden.
- Schep het eigeel eruit en doe dit met mayonaise, biet en zout in een keukenmachine. Mix tot een egale massa.
- Doe de vulling in een spuitzak, vul de eitjes en maak de teentjes door dunne streepjes te trekken. Als je geen spuitzak hebt kan je ook een vel bakpapier oprollen in een punt. Kijk maar eens naar dit handige Youtube filmpje.