Cloud bread
In het buitenland worden deze -inmiddels redelijk populaire- broodjes “cloud bread” genoemd. Maar hier in Nederland mag je ze ook gewoon wolkenbroodjes noemen.
Het zijn heerlijk luchtige broodjes die gemaakt zijn zonder graanproducten. Ze zijn dus niet alleen glutenvrij, maar ook koolhydraatarm. En omdat ik de roomkaas die in het originele recept hoort heb vervangen, zijn ze ook lactosevrij.
Ingrediënten:
4 eieren
1 tl baking soda
1/2 el citroensap of appelazijn
1 avocado
1/4 tl uienpoeder
1/4 tl knoflookpoeder
1 el gedroogde bieslook of peterselie
1/4 tl fijn zeezout
versgemalen zwarte peper
Bereiding cloud bread:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Splits de eieren en doe de eiwitten in een grote mengkom.
- Voeg baking soda en citroensap bij het eiwit en klop het stijf.
- Doe de eidooiers, avocado, uienpoeder, knoflookpoeder, bieslook, zout en peper naar smaak in een keukenmachine en mix.
- Roer de twee mengsels voorzichtig door elkaar. Roer niet te hard, want dat gaat ten koste van de luchtigheid.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel bergjes beslag over de bakplaat. Strijk de bergjes glad, zodat het mooie platte rondjes worden.
- Bak ze in 20 minuten gaar.