Mexicaanse gehaktballetjes
Deze balletjes zijn zo lekker! Ik heb ze al meerdere keren gemaakt en was al veel eerder van plan om ze met je te delen. Maar helaas raakte ik het geheugenkaartje kwijt waar de foto’s op stonden.
Als je ze als borrelhapje serveert kun je er met gemak met zes personen van eten. Ik heb ze vandaag voor het avondeten gemaakt en met twee personen hielden we nog een portie over. Ik heb er friet uit de oven van zoete aardappel bij gemaakt en een lekkere groene salade. Ik ben benieuwd hoe jij ze gaat eten.
Ingrediënten (voor 4 tot 6 personen):
Saus
100 g paleo mayonaise
3 el kokosmelk
rasp halve limoen
vers gemalen peper en zeezout
Voor de gehaktballetjes
400 g kip (kippendijen of filets)
1 rode peper
1 rode ui
2 tenen knoflook
1 limoen
1 ei
1 tl fijn zeezout
mespunt gemalen zwarte peper
1 el gedroogde peterselie
2 tl oregano
2 tl korianderblad
1 tl komijn
1/2 tl kaneel
1/2 tl piment
1/2 tl gerookt paprikapoeder
4 el kokosmeel
kokosolie om in te bakken
een paar takjes verse peterselie
Bereiding Mexicaanse gehaktballetjes:
- Maak eerst de saus door mayonaise met kokosmelk, limoenrasp, peper en zout door elkaar te roeren.
- Voor de gehaktballetjes snijd je de kip, rode peper (met of zonder zaadjes), ui en knoflook in stukken. Doe in een keukenmachine.
- Rasp de limoen en doe de schil erbij. Pers de limoen uit en voeg het sap toe.
- Voeg ei, zeezout, peper, peterselie, oregano, korianderblad, komijn, kaneel, piment, paprikapoeder en kokosmeel toe.
- Zet de keukenmachine aan en mix tot gehakt.
- Neem een flinke klont kokosolie en vet hiermee een grote koekenpan in.
- Draai balletjes van het gehakt en leg deze in de pan. Leg her en der nog wat kleine klontjes kokosolie tussen de balletjes.
- Bak de balletjes gaar (draai ze regelmatig om). Laat ze niet te lang bakken want dan worden ze droog. Als je twijfelt, snijd er dan één door midden om te kijken of hij gaar is.
- Serveer de balletjes op een houten plank of schaal.
- Doe wat saus over de balletjes en snipper er de verse peterselie over.